Jag ber om ursäkt för att det har ekat tomt här några dagar men jag tog en liten paus efter en minst sagt hektisk vecka. Istället fokuserade jag på andra kreativa saker den lilla tid som blev över. Mitt skrivande är ju också något jag vill lägga mer tid på så i går kväll satt jag uppe och skrev en stund. Det resulterade bland annat i en dikt som ni som följer mig på Facebook kanske har sett.
 
Och i lördags gick ju så klart hela dagen åt till vår klädbytardag och efter det var jag helt slut. Men jag var trött på ett skönt sätt då dagen blev så himla lyckad. Inte minst är det himla kul att få hänga med Regina och Liza, det känns verkligen som att vi har SÅ mycket gemensamt och efter den här dagen har vi tusen ideér om vad vi vill hitta på tillsammans, inte minst på temat hållbart mode.
 
(null)
 
Vi fick in oerhört mcket fint och vi var enade om att plaggen och skorna var av väldigt fin kvalité. På bilden ovan ser ni hur vi hängde och lade fram plagg och skor. Bilden är dock tagen innan allt kom på plats och det finns klädstänger både bakom mig och till höger utanför bild.
 
(null)
 
Den här vackra klänningen var bara ett av alla fina plagg som bytte ägare.
 
(null)
 
Finfina skor fanns det gott om, jag passade på att lämna in ganska många par själv. Och kom hem med två par nya.
 
(null)
 
Den här fina jackan från Didrikson var vi många som önskade hade passat men till slut fann även den sig en lycklig ägare.
 
(null)
 
De här svarta pumpsen blev mina när dagen var slut.
 
(null)
 
Att ta med strykjärn och strykbräda samt klädroller var en superbra idé av Regina. Plagg som lämnas in och har legat i påsar är ofta skrynkliga och de blir finare om de är nystrykna.
 
 
Här ser ni några till av mina finfina fynd.
 
 
Och den här klänningen är jag verkligen supernöjd med. Ytterligare en rolig sak med klädbyten är att du kan få en liten historia om vad plaggen har varit med om och det tycker jag skapar ett mervärde. På något sätt känns det även som att du blir mer rädd om ett plagg om du känner till dess historia.
 
Dagen blev som sagt superlyckad och vi hade faktiskt några riktigt långväga besökare. Så vi beslutade direkt att vi kör en ny klädbytardag redan i höst.
Jag har alltid varit förtjust i nagellack men insåg när jag började byta ut mina skönhetsprodukter mot miljövänligare alternativ att just nagellack är något du bör se upp med.Själv har jag helt gått över till naturligare och snällare lack. Det är ju faktiskt helt galet att måla naglarna med något som ska sorteras som farligt avfall på återvinningsstationen.

Men visst är det fint med målade naglar och det finns ju faktiskt riktigt bra alternativ som är fria från de läskigaste ämnena eller helt fria från kemikalier över huvud taget. Här kan ni läsa om några av de lack jag har testat och som jag använder mig av. Det finns i dagläget fler märken på marknaden men dessa är dem jag har testat och gillar.
 
 
 
Vattenbaserade lack

Dessa är helt fria från läskigheter och kan användas även av barn. Man behöver ingen nagellacksborttagning utan kan skrapa av lacket när man vill få bort det. Dock är hållbarheten inte så bra men man kan å andra sidan bättra på efter hand om man vill ha det längre än för en kväll.
 
 
Hopscotch Kids är giftfria, barnvänliga, vattenbaserade nagellack i många pigga och starka färger. Dessa nagellack är helt utan starka, illaluktande kemikalier som konventionella nagellack innehåller.
 
Little Ondine är ett nagellack med enbart tre ingredienser: naturligt harts, färgämnen och vatten vilket gör att det heller inte luktar. Nagellacket är ett peel-off lack vilket innebär att du inte behöver använda en remover för att få bort lacket vilket är väldigt smidigt. Du drar helt enkelt bara av det när det börjar flagna.
 
 
 SuncoatDetta lack finns i många olika nyanser och till och med  barnen kan använda det om de vill då det är fritt från läskigheter. Suncoat finns även det som peeloff-lack.
 
 
Ett vattenbaserat lack som också finns i många olika fäger. Sämre hållbarhet men man kan bättra på efter hand.
 
 
Ett ganska dyrt lack som dock är helt giftfritt och som till och med ska vara vårdande för nageln. Finns i många olika fäger.

 
 

Lack utan de värsta läskiga kemikalierna

Dessa är fria från de värsta och läskigaste kemikalierna men är inte helt giftfria. De har dock bättre hållbarhet och kan ses som ett bra alternativ till andra lack.
 
 
Nagellacket är en snäll 5-fri nagelprodukt berikad med silica från bambu för starka naglar och fri från bla ftalater, toulen och formaldehyd. När det gäller nagellack som inte är vattenbaserade ska ni alltid satsa på att se till att de är just 5free, detta för att ni ska slippa de värsta läskiga ämnena som annars ofta finns med
 
En riktig favorit som finns i många härliga nyanser. Hyfsad hållbarhet.
 
 
 
 
 
Ännu en av mina favoriter som finns i galet många färger och nyanser. Också med hyfsad hållbarhet.
 
 
 
 Avril
Det här är ett mycket prsivärt lack som också finns i många fäger.
 
Också en favorit som är mycket prisvärt och fritt från formaldehyd, ftalater, toluen och kamfer.