Vädret gör att man helst av allt vill vara ute men tids nog blir det dags för pyssel igen. Tänkte därför tipsa er om hur man kan göra eget papper med olika ord på som man kan använda då man exempelvis gör egna kort.

Det går ju att köpa liknande papper men jag tycker att det är roligare och mer personligt att göra eget. Dessutom är det busenkelt. Det enda man behöver är en dator och en färgskrivare (och papper då så klart...)

Börja med att skriva en rad eller två med ord i olika teckensnitt i ett vanligt Word dokument. Kopiera sedan bitar av raderna så att du fyller ett helt papper men se till att det blir lite variation på hur orden hamnar annars kan det lätt se "styltigt" ut. Välj sedan vilken färg du vill ha på orden och skriv sedan ut. Simpel as that!

Ett bra tips är att du i Word kan byta ut alla ord till ett annat. Detta är bra då man kan återanvända de olika typsnitten utan att behöva skriva in nya ord en gång till. Gå bara in på Redigera och sedan Ersätt. Där kan du sedan skriva in det ord du vill ersätta samt vad du vill ersätta det med. Det sparar lite tid vill jag lova :)

Det är roligt att kunna välja färg på orden så att man sedan kan matcha med det papper man tänker använda.

Här är några exempel på kort som jag har gjort med egentillverkat ordpapperFoto: Kikan

28 juni 2009

Utomhusdop

Pyssel

Idag har det nog varit den varmaste dagen hittills i år. Vi gick en promenad här på kvällen och det kändes som om man var vid Medelhavet. Imorgon skall det visst bli ännu varmare och då skall jag sitta inne på ett kontor, mindre mysigt men samtidigt är det ju härligt för alla som har semester nu.

Dopet vi var på idag var jättefint. De små blev döpta hemma i trädgården i samband med en friluftsgudstjänst och det underbara vädret gjorde ju sitt till.

Dopkorten som jag gjorde ser ut så här:
27 juni 2009

Rea hos Panduro

Pyssel

Idag har jag legat på stranden och lapat sol men jag har även hunnit med lite shopping. Då vi skall på dop imorgon så det var doppresenter som var det primära syftet med att springa i affärer en sådan här härlig sommardag. Jag fick tag i några fina saker som jag skall visa i bloggen efter imorgon, vill ju inte avslöja vad jag skall ge bort i förväg, jag har även gjort dopkort ikväll som ni kommer att få se.

Mitt i shoppandet upptäckte jag att det var rea på Panduro så där gjorde jag några riktiga fynd. Jag hittade flera olika brads och lite annat smått och gott, allt för bara 90 kr. Alltid härligt när man får mycket för pengarna.