30 oktober 2009

Pysselförvaring

Pyssel

Så var det fredag igen och idag har jag bara jobbat halvdag. Efter jobbet åkte vi och handlade och när vi sedan kom hem lade vi oss för att läsa och det dröjde inte länge fören vi båda sov. Skönt att kunna unna sig en sådan slö eftermiddag ibland. Nu har sambon gått iväg för att träna spinning men jag är fortfarande lite hostig så jag hoppade över. Hoppas verkligen att jag kan komma igång med träningen till veckan för jag avskyr att behöva ha uppehåll. 

Nu har jag i alla fall organiserat upp mina pysselsaker riktigt ordentligt. Min fina vän Anna tipsade om bra verktygslådor på Clas Ohlson så där inhandlade jag en ordentlig en igår för endast 199 kr. Den rymmer faktiskt väldigt mycket, inklusive mina andra lådor som jag köpte för ett tag sedan. Nu behöver jag inte längre komma till pysselträffarna med allt nermosat i en papperskasse. 

För ett tag sedan köpte jag även en mapp där jag kan förvara alla mina papper. Så nu behöver de inte fara så illa och bli skrynkliga som de blev i den allt annat än glamorösa platskassen.
Bilder lånade från Panduro

29 oktober 2009

Veckans fototriss; rosa

Foto

Jag hade helt missat veckans Fototriss och nu upptäckte jag dessutom att det är tema Rosa. Och det här temat vill jag inte vara med på bara för att det är en av mina favoritfärger utan för att meningen med temat är lite djupare än så. Under oktober har ju Cancerfonden drivit sin Rosa Bandet-kampanj och därför uppmärksammas detta lite extra i veckans Fototriss.

Och här är mina rosa bilder, jag bjuder på blommor och rosa champagne.


Foto: Kikan

28 oktober 2009

Hallen

Allmänt

Jag tänkte att jag skulle visa er några detaljer från vår hall. Det är ju det första som möter besökarna i vårt hem (och i alla andras hem också för den delen).Dörrmatta med hällristningsmotiv, inköpt på Vitlycke museum.


Wall of fame


Så att man hittar rätt


Smycketräden ger en vägledning om vilken färgskala det är som gäller i hallen


Här är den ena av de två lamporna. Jag hade en klar bild av hur de skulle se ut och hittade dem tillslut hos Ellos (tror jag...) och då var de dessutom på rea.


Detta fina nyckelskåp har min farfar gjort.