Wow, nu har jag inte ätit socker på en hel månad. Måste medge att jag faktiskt är ganska imponerad av mig själv då jag älskar socker i alla former och tidigare inte ens har kunnat tänka tanken att låta bli. Jag har dock inte kört hard core och uteslutit socker i exempelvis mat men jag har inte ätit kakor, godis, glass, sylt, sötad yoghurt eller flingor med socker i. Tyvärr (jag måste faktiskt säga tyvärr...) så har jag insett att jag faktiskt mår mycket bättre av att äta mindre socker. Efter de första dagarnas avgiftning då jag hade både huvudvärk, kände mig deppig och var galet hungrig så blev humöret mycket jämnare och jag har känt mig piggare och fräschare.
 
Jag kommer dock inte att sluta äta socker helt utan fortsättningsvis kommer jag att unna mig godsaker lite då och då men försöka hålla mig till högst en gång i veckan. Jag är inte en sådan där person som kan ta en liten bit mörk choklad och sedan vara nöjd med det utan för mig är det hela kakan som gäller. En liten bit triggar bara och är inte njutbart..
 
Lite  utmanande och roligt har det även varit att hitta recept och annat som är gott som inte innehåller socker som man kan ta till när man blir sugen på något eller vill ha det lite extra mysigt. Något som jag sedan tidigare är väldigt förtjust i är Raw Bite som är sockerfria, ekologiska och fantastiskt goda.
 
 

30 januari 2015

Tanum Shoppingcenter

I dag gjorde vi en liten utflykt till det nyöppnade Tanum Shoppingcenter då vi ändå skulle veckohandla mat. Där fanns många trevliga affärer och till min stora glädje äve H&M Home. Jag gjorde en liten eko-spaning där och hittade en hel del i ekologisk bomull, sött barnposlin och mycket fint pastellfärgat glas och porslin. Det blev inget köp i dag men det är roligt att ha den här affären hyfsat nära.
 
Vi handlade mat på Coop Extra och de hade ett riktigt bra utbud av ekologiska varor och en fin köttdisk där vi till och med fick tag på svensk salami.
 
Lite kul är att man har använt sig av Tanums världsarv och närheten till de fantastiska hällristningarna i Vitlycke när man har utformat köpcentret. Logotyper, dekoration och annat har en tydlig anknytning till just hällristningar och jag hoppas att folk som kommer dit för att shoppa också få upp ögonen för det fantastiska landskap de befinner sig i och inte bara handlar.
 
Själv köpte jag enbart en liten grej i en inredningsbutik som hade 50 % på allt. Närmare bestämt en hängare för smycken.
 
 
Bloggosfären svämmar över av vårlängtan men själv är jag inte färdig med vintern ännu. Jag tar gärna ett par minusgrader, snö och sol för vi är ju faktiskt fortfarande bara i januari månad. Men det här nedrans slasket, det kan jag vara utan. I dag vräkte det ner snöblandat regn när vi gick till förskolan och jag bylsade på mig regnkläder, mössa och vantar och höll på att förgås av värme när vi kom till BVC som var nästa anhalt för mig och lillebror. Väl där blev han vägd och mätt (i dubbelbemärkelse då jag även ammade i väntrummet) och han följer sina kurvor så fint vilket så klart gjorde den här mamman glad. Han fick även sin andra dos vaccin vilket så klart var en mindre rolig upplevelse för lillskrutten.
 
Och på tal om vaccin, vilken debatt som har blommat upp gällande detta. Inte minst i många av de miljöforum som jag är medlem i på exempelvis Facebook. Hårda ord och näst intill personangrepp är vanligt i de trådar som handlar om just vaccin. Och visst, det finns mycket inom läkemedelsbranschen som är mindre bra men jag skulle aldrig våga avstå från just vaccinationsprogrammet när det gäller mina barn. Inte minst på grund av flera dödsfall i början av 1900-talet i min egen familj. I just sjukdomar som vi idag vaccinerar mot.
 
Det får bli mitt inlägg i vaccinationsdebatten. Var och en är salig i sin tro men för mej handlar miljö och att leva så giftfritt som möjligt om andra saker än just vaccin. Något så simpelt som att minska ner på överdriven konsumtion till exempel. Jag fortsätter att visa outfits från min garderob även efter #shopless2014 och fyndar på second hand (min nya last..) Nedan ser ni dagens garderobsfynd bestående av en underbar tröja som jag har fått av en vän, en kappa som har hängt med i en herrans massa år, ett par jeans som snart får glädja någon annan då de börjar bli för stora, mina älskade Hunter-stövlar och ett gäng armband jag gjort själv.
 
Det enda som är nytt är ytterligare en nyans från Dizao Organics, 212 Iris, som drar åt det lila hållet. Det är kul att testa färger som jag i vanliga fall inte bär. Och ja, jag slängde på mig den kappan bara när jag tog bilderna. Kände inte att outfitbilder i mitt regnställ hade varit så himla kul att visa faktiskt. Men restet av outfiten är var jag hade på mig i dag. För det är det som är tanken med mina outfitbilder, att visa vardagskläder som man faktiskt kan ha på sig en vanlig grådaskig torsdag i januari när snöslasket vräker ner.