29 juni 2016

Sovmorgon

I morse vaknade jag av att lillebror ropade på mig från sin säng. Efter en snabb koll på klockan visade det sig att hon var 06:00 och att han med andra ord hade sovit hela natten. Jag hämtade honom och vi la oss i våran säng så att vi kulle morna oss en stund. Döm om min förvåning när han somnar om. En stund senare kommer storebror in och kryper ner. Han har tydligen även han sovit hela natten i sin säng. Efter ett tag smyger han upp och går ut i vardagsrummet och sätter på TV:n. Jag och lillebror sover vidare ändra fram till 7:30. Alltså jag fattar noll, vad hände liksom? Jag har verkligen inga problem med att de kommer till oss på natten, jag tycker snarare att det är mysigt. Men att få sova så länge på morgonen det hör verkligen inte till vanligheterna.
 
Så det blev en mycket bra start på min föräldralediga onsdag som sedan fylldes på med biblioteksbesök, lite hemmafix, Lego-byggande, besök av mina föräldrar och ett informationsmöte om framdragning av fiber.
 
Nu är det snart god natt. I morgon väntar jobb och en klocka som ringer 5:15 igen.
 
 
Jag lekte lite med våra vackra pioner härom dagen.
Jag tycker att det är så himla kul att göra egen glass i olika former och smaker. Nu senast blev det dessa ekologiska melon- och kiwiglassarna som vi faktiskt avnjöt till efterrätt i dag. Kidsen älskade dem och smaskade i sig dem på nolltid. Jag använde mig av glassformar i silikon som jag har köp från Panduro och för att piffa upp glassarna testade jag att sätta mina fina teskedar som glasspinnar och det blev ju hur bra som helst.
 
 
Du behöver
Kiwi
Vattenmelon
 
Gör så här
Mixa vattenmelonen. Skär kiwin i skivor och lägg i glassformarna. Häll över den mixade melonen och ställ in i frysen.
 
 
Jag föll verkligen pladask när jag hittade kjolen ni kan se på bilderna nedan i en secondhand-webshop som heter Rad Susie Clothing. De har dessutom 25 % rabatt just nu så det är verkligen läge att fynda. Jag köpte även ett skärp och ytterligare en klänning som ni kommer att få se på framöver.
 
Den GOTS- märkta toppen har ni sett många gånger vid det här laget. Jag köpte den på Lindex förra sommaren och den har verkligen blivit en favorit som passar till allt. Tyvärr hittar jag den inte i deras webbshop nu men det är möjligt att den finns kvar i butik.