31 augusti 2017

Kyliga morgnar

Outfits

I morse räckte det att kliva upp ur sängen för att inse att kläderna jag hade lagt fram var helt fel. Det var så rysligt ruggigt, grått och regnigt att jag plockade fram ett par långbyxor istället för klänningen jag hade hängt fram. Undrar om det är slut på säsongen för bara ben nu, jag avskyr att frysa så känner jag mig själv rätt kommer jag villa klä på mig lite mer framöver. 


Bjussar på ett par bilder från de senaste veckorna då jag har kunnat gå barbent till jobbet. Längst ner i högra hörnet ser ni dock dagens lite mer påklädda outfit. 


Jag lovade er ju receptet på de söta (i dubbel bemärkelse) tass-kakorna som jag gjorde till lillebrors Paw Patrol-kalas i söndags. De var både enkla och roliga att göra och blev dessutom väldigt goda.
 
Jag gjorde helt enkelt en vanlig mördeg och rullade en lite större boll och fyra lite mindre till varje kaka. Sedan plattade jag till dem på en plåt med bakplåtspapper och tryckte ihop dem. Efter att jag hade gräddat dem i ugnen och de fortfarande var varma använde jag ett matskedsmått och ett teskedsmått med rundad botten och tryckte ut små gropar i kakan där glasyren skulle hamna. Jag var dessutom lat och använde mig av glasyr på tub som jag klickade ut när kakorna hade svalnat helt.
 
 
Mördegsrecpetet hittar ni här:
 
Du behöver:
 
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g kylskåpskallt smör
1 äggula
 
Gör så här:
 
Blanda ihop mjöl, socker och smör i en matberedare eller med händerna. Tillsätt äggulan och arbeta till en smidig deg. Ställ in i kylskåpet minst en timme. Jag tyckte att degen var väldigt svårarbetad efter att ha stått i kylen så jag värmde den lite i micron. Grädda kakorna 8-10 minuter på 200 grader.
 
 
 

29 augusti 2017

Det är mycket nu

Allmänt Foto

Piuh, den här veckan går verkligen i 110. Tidningen jag sitter i redaktionen för ska gå till tryck på fredag, ett nyhetsbrev ska ut, tusen småsaker står på min Att göra-lista och i kväll var de dessutom föräldramöte. I går fick mormor och morfar ställa upp som barnvakter då jag kom hem sent och i dag var det farmors tur. Jag är dock väldigt glad att jag har mina lediga onsdagar för i morgon blir det skönt att hänga med grabbarna även om storebror ska iväg till skolan en sväng.
 
Jag tänkte att jag skulle ta och skriva ett inlägg om hur jag har börjat strukturera upp mina arbetsdagar för att bli mer effektiv men nu närmar sig klockan läggdags igen och precis som i går känner jag att jag måste se till att få sova. Så jag återkommer med effektivitetsinlägget inom kort.
 
 
Jag saknar redan de ljusa sommarkvällarna då jag kunde smyga ut och fota när grabbarna somnat. Men det är ganska mysigt att krypa ner i sängen och lyssna på regnet som slår mot rutan också.