Älskade årstidsväxlingar

Foto / Permalink / 0
Jag har försonats med tanken på att sommaren går mot sitt slut men gläds åt att det fortfarande finns tid att njuta av vackra kvällar. Som i dag då vi lekte ute i trädgården med barnen och sprang runt barfota på gräsmattan eller i går då jag tog cykeln och stack iväg för att plocka björnbär när barnen hade somnat.
 
Och på tal om björnbär. Det blev visserligen knappt några hallon i år men oj så myket björnbär. Jag plockade massor i går och det kommer att mogna ännu mer inom kort så jag hoppas kunna ta mig iväg igen. Nu känner jag faktiskt att jag är redo för höstens alla vackra färger, stickade tröjor och kall, klar luft. Jag älskar våra årstidsväxlingar och skulle inte vilja vara utan dem.
 

Namn- och ABC-tavla till barnrum

Barnrum, Pyssel, Tavlor / Permalink / 1
Ett av mina dåliga samveten har varit att jag inte har gjort någon namn- och ABC-tavla till lillebrors rum. Storebror har ju tavlor som går i grönt inne hos sig och jag har ju gjort flera i andra färger till kompisars barn. Men nu tog jag äntligen tag i mig själv och fixade tavlor även till lillebror. Jag lade även till födelsetiden den här gången och det är ju också lite kul att ha med.
 
Jag är sugen på att göra dem i fler färger. Vore snyggt med några som går i svart med vit text eller rosa med vit text. Kanske är det någon av er läsare som skulle vilja ha mina tavlor i dessa färgkombinationer och som vill bli testpilot?
 
 

Den bästa ekologiska deodoranten

Ekologiskt, Miljövänligt / Permalink / 0
Jag tror att den vanligaste frågan när det kommer till att byta ut sina skönhetsprodukter till mer giftfria och eklogiska alternativ är vilken deo du ska köpa. Själva har jag testat massor av olika naturliga varianter men flera av dem slutade liksom fungera efter ett tag. Min favorit var länge Maria Åkerbergs saltdeo men när vintern kom och de varma tröjorna (främst i syntetmaterial som inte andas) åkte på så höll den inte heller måttet.
 
Jag kände mig lite lätt uppgiven men bestämde mig på vinst och förlust att testa Flowers Aprikosros. Och som jag älskar den. Inte minst doftar den ljuvlig men den fungerar även precis så som jag vill att en deo ska fungera.
 
Dessutom är den fri från:
 
- Aluminiumklorid
- Petroleum-baserade ingredienser
- Parabener & phenoxyetanol
- Syntetiska doftämnen
- Animaliska ingredienser
 
Den här deon kommer jag inte att byta ut i första taget. Bästa tipset och du frågar mig!
 
 
Till top