När vi hade vår klädbytarkväll hemma hos mig passade jag på att baka några smarriga chokladbrownies. Till dessa serverades polkagrisgrädde och jag måste säga att jag fullkomligt älskade den grädden. Mums! Den kan jag absolut tänka mig att använda i andra bakverk så som tårtor, muffins, i marängsviss med mera.
 
Ska den spritsas ska jag dock komma ihåg att verkligen mortla polkagrisarna ordentligt för annars fastnar bitarna i tyllen. Därav är inte just de här bakverken så snyggt dekorerade. Men vad gör väl det, när de var goda att äta.
 
 

Ca 20 bitar

200 g smör
200 g mörk choklad
4 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Färskostkaka
200 g färskost, rumsvarm
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 ägg

Polkagrisgrädde
1 dl polkagrisar
3 dl vispad grädde

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
3. Vispa ihop flor- och vaniljsocker med äggen. Häll blandningen i choklad-smöret. Vänd försiktigt ned mjölet.
4. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, florsocker och ägg till en jämn smet.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Fördela chokladsmeten i formen.
6. Häll färskostsmeten över, mixa de två olika smeterna försiktigt med en sked.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt svalna i formen. Skär i bitar.
8. Polkagrisgrädde: Krossa polkagrisarna till strösselstorlek. Vispa grädden och blanda den sedan med polkakrosset. Servera grädden till rutorna.

Från tidningen Hembakat 1/2013

Hurra! Jag har gått till final i tävlingen sveriges bästa gröna bloggar! Nu har en ny omröstnings startat och ni får gärna gå in och rösta hos En lagom dos grönt. Man kan rösta en gång per dag fram tills den 13 november. Alla som röstar har dessutom chans att vinna fina priser.
 
 
 
Som jag har skrivit om tidigare så är jag på jakt efter en sportflaska i rostfritt stål. Det finns väldigt många fina hos exempelvis Lapland Ecostore men jag har ännu inte hittat exakt den jag vill ha. Fast jag måste ju säga att den nedan var vansinning fin. Tyvärr finns den bara att beställa från en sida som inte skickar till Sverige.
 
 
Bild lånad från Shop Naturally