28 februari 2015

Ombre rosecake

Recept

Mär maken fyllde år önskade han sig en gräddtårta som inte var allt för söt och mastig. Jag har ju en tendens att baka väldigt söta bakverk när jag bakar då det här blev lite utav en utmaning. Jag har länge velat testa att göra en ombre-tårta med spritsade rosor då jag tycker att dessa tårtor är så himla fina. Så jag beslutade mig för att göra en vanlig gräddtårta med rosor spritsade av grädde.
 
Jag använde mig av receptet på Lyxig gräddtårta hos Arla men gjorde dubbel sats och gräddade i mindre formar för att få en mindre men högre tårta med sex bottnar. Och utöver fyllningen i receptet gjorde jag även två lager med krossad ananas för att få en saftigare tårta. Grädden färgade jag i två olika rosa nyanser med frysta hallon som jag tryckte genom en sil för att få bort fröna. Jag använde mig av en tyll jag hade hemma som liknade den tyll som rekommenderas till just sådana här rosor. De blev inte riktigt så snygga rosor som jag hade önskat så till nästa gång ska jag införskaffa Wiltons tyllar 1 M eller 2 D.
 
 

27 februari 2015

Hjärtligt isvatten

Pyssel Recept

I dag är jag betydligt piggare och vi har fått en hel del gjort. Nu har vi dock landat i soffan framför Lets Dance. 

I veckan hade jag ett gäng härliga mammor och goa bebisar från min föräldragrupp här hemma. Jag bjöd på nyttig fika för en gångs skull i form av olika frukter. Dessutom piffade jag till vanligt isvatten på ett lite roligare sätt. Jag gjorde hjärtformade isbitar med röda vinbär som jag lade i en liten ishink. Nyttigt, gott och fint. Ett enkelt tips så här på fredagkvällen. 26 februari 2015

Trött torsdag

Jag har massor av blogginlägg på gång men efter några nätter med en liten kille som vaknat flera gånger är min hjärna just nu aningen mosig. Så jag ska kolla lite på Panduros underbara rea samt beställa glasburkar till barnmatslagning och sedan blir det sängen. Återkommer med nya och förhoppningsvis pigga tag i morgon.