31 augusti 2009

Veckans loppisfynd

Allmänt

Idag är det måndag och det betyder loppis. Det här fyndade jag för den högaktningsvärda summan 46 kr.

Några av fynden kommer att få genomgå en helrenovering och ni kommer självklart att få se hur de blev när jag är klar.

Två ljusstakarTre tulpaner i trä vilka kommer att målas i vitt och silverEn hemskt ful korg som jag skall spraymåla vit. Den skall användas i ett framtida projekt som jag kommer att visa mer av längre fram.

30 augusti 2009

Kantarellpesto

Recept

Egentligen tycker jag att kantareller är godast stekta, på varm macka eller i sås, men när man hittar så mycket som vi gjorde igår är det roligt att experimentera med lite nya recept. Något som jag dessutom länge har velat testa att göra är kantarellpesto så idag passade jag på och det blev faktiskt riktigt gott.

Man kan blanda peston med pasta eller ha den på smörgås. Till kvällsmat lade vi pesto på vitt bröd och gratinerade i ugnen, det blev kalasgott.
Glasburken är inhandlad på ÅhlénsAllt blir så mycket bättre med en fin etikett!

Kantarellpesto

Stek ca 8 dl färska kantareller i olja i panna. Låt svalna. Mixa 2 dl riven lagrad ost med 2 dl rostade nötter (pinje-, hasselnötter eller mandel), 2 dl solrosolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll i kantarellerna och 1/2 kruka basilika. Mixa hastigt, det ska vara lite små bitar av svamp. Fördela röran i väl rengjorda burkar. Fyll på med olja så det täcker. Ställ i kyl.

Recept från ICA Buffé nr 9 2008 

30 augusti 2009

Vi har hittat guld!

Allmänt

Snacka om att skogen är full av kantareller! Igår var vi ute i två timmar och gick inte ens så långt som vi hade tänkt från början, ändå fick vi med oss två fulla korgar samt en påse med kantareller hem. Vi skrämde nog iväg skogens alla djur där vi drog fram för det blev ett himla liv när vi fick syn på dessa härliga guldgula svampar. Ett tag visste man knappt var man skulle börja då man såg kantareller precis överallt. Härligt!Foto: Kikan