Åh vilka bra grejer som Bodystore har fått in! Ekologiska plastpåsar och ekologisk plastfolie från Ah! Table!

Plastfolien

 • Nedbrytbar och återvinningsbar
 • Säker att använda för förvaring av olika sorters livsmedel
 • Kan användas vid nedfrysning
 • Det smidiga bladet på förpackningen gör det enkelt att få så stora ark av plastfolie som behövs
 • Transparent

Fryspåsarna

 • Fryspåsar i tre olika storlekar
 • Ekologiska
 • Tillverkade av polyeten från sockerrör
 • Återförslutningsbara
 • Säkra att använda tillsammans med livsmedel
 • Förpackade i en kartong
 • Anteckna datum och livsmedelssort på den vita delen av påsarna
 
 

30 september 2014

Hemmamys

Graviditet och barn

I dag var det meningen att storebror skulle gå till förskolan igen men i går kräktes två barn på en intilliggande avdelning igen varav en var ett syskon till ett barn på hans avdelning. Så det får bli tredje veckan hemma med mig och lillebror istället. Det är ju bra att vi har möjligheten att välja men samtidigt är det trist för storebror som saknar kompisar, fröknar och bus. Men vi får försöka att aktivera oss här hemma på bästa sätt. 

I går gick vi en långpromenad till en lekplats där vi lekte och åt medhavd fika. I dag inleder vi dagen i soffan framför Bilar 2 och sedan tror jag att det får bli en promenad i dag också och kanske lite bakning. Natten bjöd på lite väl sönderhackad sömn för min del så jag hoppas att lite frisk luft piggar upp. 

Lillebrors outfit i dag. Arvegods och body i ekologisk bomull som även storebror har haft. Storlek 56 börjar bli lite tight nu så det gäller att passa på att använda dessa söta plagg som vi har i garderoben. 

29 september 2014

Daim- & kolapaj

Recept

Lördagens godsak fick den här gången bli en ljuvlig daim- och kolapaj. Den blev riktigt, riktigt smarrig och dessutom lätt att göra. Den här kommer jag absolut att bjuda på fler gånger. Mums!
 

3 dl vetemjöl

100 g smör, rumsvarmt

½ dl florsocker

1 äggula

Kolafyllning
75 g smör, smält
1 ½ dl farinsocker

1 dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt
ev. 3/4 dl vispgrädde (gör kolan krämigare)

Kolafyllningen kan dubblas om man vill ha ett tjockt lager med kola! Öka gräddningstiden i ugnen några minuter i så fall!

Garnering
2 pkt dubbel Daim, grovhackade

Till servering
3 dl vispgrädde 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen.

2. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och lägg den i en pajform, eller tryck ut den med fingrarna direkt i en pajformen, 22–23 cm i diameter.

3. Nagga bottnen med en gaffel för att undvika luftbubblor under gräddningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20–25 min (det ska vara genomgräddat).

4. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Låt det puttra i ca 1 min. Om du tillsätter vispgrädde i kolasmeten behöver kolan puttra i några minuter. Häll kolafyllningen på pajskalet.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 5–10 min (den längre gräddningstiden gör kola segare).

6. Låt pajen svalna. Grovhacka Daimen och strö den över kakan medan den är ljummen. Ställ in pajen i kylen när den kallnat i 1–2 tim före servering. Ta fram den en stund före servering så kolan mjuknar. Servera den med en klick vispad grädde eller glass.

Recept från tidningen Hembakat