30 november 2014

Dopdagen

Så var lillebror döpt och kalaset är över. Klockan är 21:00 och det är bara jag som är vaken men jag kommer strax att göra resten av familjen sällskap i drömmarnas land för jag är galet trött efter en lyckad dag. Bjuder er dock på en bild från dagens kalas men lovar att återkomma med fler bilder inom kort.
 
 
Milkshake är något som man kanske främst förknippar med sommar men jag tycker att de är perfekta att anpassa efter säsong. I dag gjorde jag till exempel en ekologisk pepparkaksmilkshake som passar utmärkt till adevent och jul. Tyvärr fick jag inte tag i ekologiska polkagrisar, men det finns faktisk att köpa hos Polkapojkarna.
 
Pssst...Arla har just nu en julgodistävling där man kan vinna ett hembesök av årets konditor samt lite annat smått och gott som kokböcker och varucheckar.
 
 
2 stycken
 
7 ekologiska pepparkakor
2 dl ekologisk mjölk
2,5 dl ekologisk vaniljglass
0,5 tsk ekologisk kanel
0,5 tsk ekologisk kardemumma
2 dl ekologisk vispgrädde
polkagrisar
 
Krossa pepparkakorna. Mix mjölk, vaniljglass, kanel, kardemumma och krossade pepparkakor. Vispa grädde. Krossa några polkagrisbitar och blanda ner i grädden. Spritsa grädden över milkshaken och dekorera med en pepparkaka. Drick och njut!