Midsommarvecka och dags att börja fundera på vilken somrig outfit som ska åka på på fredag. Eller äh, jag gör väl som vanligt och bestämmer mig samma dag. Jag tog en liten tur i bloggarkivet och kikade på vad jag har haft på mig de senaste åren.
 
 
2012
Känner ni igen klänningen? Det är den som jag bar när jag var på kalas för några helger sedan. Kan bara säga att bilderna i bloggen så här sex år senare är av lite bättre kvalité.
 
 
2013
En riktig favoritklänning bar jag då och dessa bilder minns jag att jag blev så himla nöjd med. Håret var bra mycket mörkare och längre än i dag.
 
 
2014
Här var jag gravid med lillebror i magen men kunde ändå ha en av mina "vanliga klänningar" Koftan gav jag bort till Liza på vår senaste klädbytardag. Hon la upp en jättefin outfitbild med den på på Instagram för bara någon dag sedan.
 
 
2015
Den här klänningen hade jag tänkt att göra mig av mig men jag provade den nyligen och den sitter så himla fint så den blir kvar.
 
2016
Den här fina klänningen fyndade jag på Tradera och den har tyvärr inte kommit till användning så mycket men jag ska ge den en chans nu i sommar.
 
 
2017
Och här ser ni förra årets outfit. En second hand-fyndad vintage-kjol i paljetttyg samt en spetstopp under. Den här kjolen kommer jag aboslut se till att använda mer nu i sommar.
 
Nu har jag bara två veckor kvar att jobba innan jag går på sju veckors semester. Tidigare år när jag inte har haft med än några veckors ledigt tycker jag att halva semestern har gått åt till att varva ner. Nu kommer jag ju ha god tid på mig att göra det men det bästa är om du kan börja gå ner i varv innan semestern startar så att du slipper gå hem som ett vrak. Och det är ju galet att vi många gånger stressar mer strax innan vi ska vara lediga. Vi stressar liksom massor för att vi ska få tid att stressa ner...
 
 
Jag är verkligen inte bra på långsiktig planering men samtidigt vet jag att det är det enda som gäller om du ska slippa stress. För för egen del kommer stressen många gånger när jag har skjutit upp saker och sedan sitter med uppgiften i sista stund. 
 
Och ni vet ju sedan tidigare att mitt absolut bästa verktyg när det gäller att få saker gjort och att jobba effektivt är att skriva listor. Så i god tid innan din ledighet, skriv en lista på vad som måste göras innan du går hem, se till att den är rimlig och möjlig att klara av på den tid som återstår och bestäm när du ska göra de olika sakerna. Lägg inga krångliga saker de sista dagarna utan försök att lämna tid till enklare uppgifter om du har den typen av jobb som gör det möjligt. 
 
 
Se även över din planering när det gäller vad du ska göra när semestern är över. Skriv listor och planera in i din kalender. För hoppningsvis har du en hel del roliga uppgifter att se fram emot och du kan gå hem med en känsla av att det kommer att bli kul att komma tillbaka. Det gör att du inte behöver lägga halva semestern på att oroa dig för att börja jobba igen. 

Och när det väl ÄR dags att avsluta semestern, läs gärna mitt inlägg Pepp till dig som ska börja jobba


16 juni 2018

Ny somrig header

 
Jag bytte min header i går kväll då jag blev sugen på en lite somrigare variant. Jag har dock inte bytt i mobilversionen ännu så läser du på din telefon så ser du inte den nya riktigt än. Ska se om jag hinner fixa det ikväll. Men nu är det dags att ta tag i den här dagen som innehåller barnkalas och andra trevligheter. Här regnar det men det känns faktiskt helt okej, det betyder att jag inte behöver vattna så mycket.