30 december 2016

Bloggåret som gick del 1

I vanlig ordning gör jag en återblick över bloggåret som gick. Det är alltid lika kul att titta tillbaka och se vad som har hänt under året.
 
Januari
Årets inleddes med triss i skor. Dels hade jag fått ett bar fantastiska kängor Blankens i julklapp och dels passade jag på att investera i ett par från Vja och ett par från Victoria. Samtliga tre är ekologiska, giftfria och bra på alla sätt och vis. Så här ett år senare är de forfarande tre favoriter. I övrigt blev det mycket pyssel i form av islyktor, frysta såpbubblor och annat is-relaterat då det var kallt som attan ute under en period. Jag testade lite nytt smink och hittade äntligen ett recept på chiapudding som var gott, den äter jag fortfarande till frukost så gott som dagligen. Jag började även jobba igen efter att ha varit föräldraledig i ett och ett halvt år. 
 
 
Februari
Den här månaden dominerades bloggen av ekologiska barnkläder då jag uppdaterade barnens garderober med finfina plagg. Jag gjorde pompoms till lillebrors rum, hjärtformade godsaker både till människor och fåglar och vi tillbringade en vecka i Branäs.
 
 
Mars
Jag skrev ett av mina mest gillade och kommenterade inlägg på temat småbarnsåren. Jag delade med mig av mina bästa åtta tips på hur man kan bli en fashionista utan att shoppa, dekorerade ägg, retade upp mig på hur den internationella kvinnodagen missbrukas av handeln och fick äntligen träffa ett helt gäng härliga eko-vänner irl som jag lärt känna via sociala medier på en förelsäning av Saras eviga i Trolhättan.
 
 
April
I april blev det en hel del sjukstuga då både jag och barnen var förkylda i omgångar. Vi lyckades dock få till tidernas bästa piratkalas för storebror, jag fortsatte att skriva om hållbart mode, förälskade mig i café Navet i Uddevalla, fick världens finaste virkade leksaker till barnen av min vän Cicci och skrev ett inlägg om mammakroppen.
 
Maj
Även av maj innehöll magsjuka i omgångar var det en härlig månad med mycket fokus på trädgården. Jag tipsade om hur man kan planera sina outfits med hjälp av Pinterest, gjorde rabarbermarmelad, nässelpesto, paj och syrensocker. Jag hittade både en giftfri parfym och en ekologisk deo och vi anordnade en mycket uppskattad klädbytarkväll på jobbet.
 
 
 
Juni
Åh juni, vilken hrlig månad när jag kollar tillbaka. Vädret var underbart och jag tog mig verkligen tid att fota och vara kreativ vilket jag älskar. Jag gjorde massor av olika glassar och ett av mina recept kom med i COOP:s medlemstidning. Jag skördade mina första rädisor och skrev ett inlägg om varför vi föräldrar är superhjältar. Jag skrev även ner några tips till mitt 19-åriga jag och hoppade i min gamla studentklänning.
 
 
 

Att hålla på att fota sig själv i diverse speglar är höjden av egenkärlek enligt vissa och urfånigt enligt andra. Att dessutom dela dessa bilder via sociala medier är väl något som bara fjortisar gör. Eller?

Själv tycker jag att dessa bilder kan vara fantastiskt bra ur flera synpunkter. Varesig du väljer att dela dem med andra eller behåller dem för dig själv.

Gillar du kläder är detta ett perfekt sätt att påminna dig själv om vilka fantastiska plagg du faktiskt har i din garderob de dagar du suckar och inte har en aning om vad du ska ha på dig. Det är bara att bläddra i arkivet och vips inser du att det finns massor. Både billigt och miljövänligt.

Du kan inspirera andra och själv finna inspiration i vardagen. Stylade proffsmode-bilder i all ära, jag tycker att de kan vara sjukt snygga, men att se outfits som folk faktiskt har på sig även de dagar då de hämtar barn på förskolan eller hänger på kontoret ger ju mer realistisk inspiration.

Du skapar ett helt fantastiskt tidsdokument över hur du klätt dig genom åren. Tänk att kunna visa barnbarnen hur du såg ut i början på 2000-talet. Har du dessutom sparat några av plaggen kommer du att vara coolast på ålderdomshemmet ur kidsens synvinkel.

Tycker du att du har fått till tidernas outfit trots att du bara ska skrota hemma en hel dag? Fota dig själv i spegeln och visa världen hur FAB du är. Och strunta i vad andra tycker!

28 december 2016

Mot nya mål

Här sitter jag och har precis druckit en smoothie gjord på de sista hallonen från i somras. Tänk vilket fantastiskt bärår det var. Jag önskar att vi hade plockat ännu mer, det fanns ju hur mycket som helst. Jag hoppas att det blir lika bra nästa år för jag och maken köpte en frysbox till oss själva i julklapp som nu står nere i källaren och väntar på att fyllas.

Ute har det äntligen blivit några minusgrader och jag har passat på att gå ut och tanka dagsljus på lunchen. Ett av mina mål framöver är att gå ut en stund på lunchen varje arbetsdag för att få ljus, frisk luft och lite rörelse. Har ni förresten tänkt på att numera snackar ingen om nyårslöften längre utan om mål? Själv gillar jag att sätta upp mål och ska skriva lite mer om det en annan dag. Men nu ska jag lägga fram kläder till imorgon och sedan lägga mig och läsa.