Hemma

/ Permalink / 0

Jag är hemma igen och efter att ha varit borta två helger i rad samt på resande fot i veckan känns det SÅ skönt. Vi har tänt höstens första brasa och i morgon ska vi röja i trädgården. 


Önskar er alla en härlig fredag!


På resande fot i Dalsland

Outfits / Permalink / 1

God afton! Lite skralt med uppdatering här för tillfället men jag befinner mig på tjänsteresa med jobbet och har fullt upp med att studera landsbygdsutveckling i olika former. En intensiv men mycket givande dag är snart till ända och i natt sover jag gott i det här vackra rummet på Baldersnäs herrgård. Inte varje dag jag kan vakna med utsikt över en park. Så här har jag sett ut större delen av dagen iklädd kompisbytt kavaj, blus från klädbytarkväll på jobbet och mina favoritjeans. 

Och efter att ha mellanlandat i träningskläder och tagit en löptur med en kollega i helt ljuvligt vacker miljö så svidande jag om till den hör outfiten. Klänningen har jag fått av en vän, skärpet är ett bloppisfynd och skorna kommer från en klädbytarkväll på jobbet. 

Sagasagor och en gnutta existensiell ångest

Boktips / Permalink / 0
Jag tänkte fortsätta med veckans boktips för både stora och små och den här gången vill jag passa på att tipsa om Saga-sagor som har blivit väldigt populära här hemma. Storebror gillar dem väldigt mycket och vi plöjde igenom dem på bara några kvällar.
 
 
Det var faktiskt först när vi hade läst ut den första som jag insåg att det var Josefine Sundström som hade skrivit dem. Och jag gillar verkligen Emma Göthners fina illustrationer.
 
 
I Fiffiga kroppen och finurliga knoppen fick vi både saga och fakta i ett vilket var toppen då vi båda fick lära oss massor. Det är ju en fantastiskt rolig sak med att ha barn, det där att du får lära dig allt du glömt från skolan igen.
 
 
Allt är väldigt pedagogiskt men roligt beskrivet och illustrerat. Storebror och jag pratade mycket om hur saker och ting hänger i hop i kroppen samtidigt som vi läste. Själv fick jag dock lite existensiell ångest när vi läste om hjärtat och att det alltid slår, dygnet runt och aldrig vilar. För jag började tänka på att det en dag faktiskt kommer att stanna. Min sexåring tyckte dock att detta var helt naturligt och hade tusen frågor om annat.
 
 
Till top