Nyligen såg jag att Blogg.se har instiftat något som heter Blogg-priset och det går i dagsläget att nominera bloggar som ligger hos Blogg.se inom några olika kategorier. Exempelvis så finns kategorierna Årets Inredning/DIY-bloggare, Årets budskap/inspiratör och Årets fotoblogg.

Jag skulle bli otroligt glad om ni ville gå in och nominera mig i någon passande kategori, kanske någon eller flera av dem jag nämner här ovan...hint, hint...

 

I helgen firade vi Halloween för fulla muggar här hemma. Barnen var nästan lika taggade som inför julafton och frågade tusen gånger om när det var dags för vår lilla Halloween-fest. De fick på sig sina utklädningskläder redan innan det blivit mörkt och det blev en hel del godis före maten. Storebror fick för första gången gå ut på en bus eller godis-runda på kvällen och kom hem med ännu mer godsaker. Så nu behöver vi inte köpa godis på en evighet. När det gäller sötsaker här hemma var vi stenhårda med att inte ge storebror något godis när han var riktigt liten. Han äter numera inte så värst mycket heller utan blir ganska snabbt nöjd och kan spara sitt godis tills det nästan blir dåligt. 

Med lillebror var vi lite slapphäntare och han är en godisgris av rang. Därför har vi blivit mer restriktiva med sötsaker här hemma och håller oss till max en dag i veckan. Vi har dock inte infört regelrätt lördagsgodis då det ju faktiskt kan leda till att det blir godis en gång i veckan året om, istället för att det blir någon gång då och då.

Jag tror dock inte på förbud utan våra barn får äta godis ibland och saft ibland. Läsk gillar dock ingen av dem så sådant blir det inte att de dricker.

När det gäller maten på vår Halloweenfest så är det ju himla kul att få leka loss lite. Vi åt potatismosmonster med gröna ögon...

...och avhuggna fingrar med blod.

Dessutom gjorde vi dessa tortillas som liknade pumpalyktor fyllda med resterna av fredagstacosen och ost.

Vi hade glömt att köpa vin till oss vuxna men jag hittade en ekologisk läsk i kylen och den var väl så god.

Till efterrätt åt vi spindeldonuts. Vi köpte vanliga donuts som jag hällde smält choklad över och sedan dekorerade med vanlig kristyr på tub. Sedan åt vi så klart en himla massa mer godis oxå...

I går packade vi väskan och stack iväg till Mulle-skogen och fick oss ett par härliga timmar med massor av Mulle-barn och deras föräldrar. Jag vet att jag har tjatat om det förr men Mulle är verkligen en fantastiskt bra grej att gå på med barnen. Jag har själv så himla härliga minnen från när jag gick i Mulle som liten och är därför så glad att jag har möjlighet att ge mina barn samma upplevelse. Dessutom lär de sig massor om djur, natur och miljö
 
 
För er som vill ta reda på om det finns Mulle-verksamhet i ert närområde kan ni gå in och kika på Friluftsfrämjandet.
 
 
I går fick vi besök av Skräp-Lisa som hade skräpat ner massor i skogen och alla barnen fick springa runt och samla skräp som sedan skulle sorteras i rätt kärl. När de bar på ett skräp var de "fria" men om de inte hade ett skräp i handen kunde Skräp-Lisa fånga dem och då fick de stå stilla tills Mulle kom och räddade dem. En jätterolig lek som barnen verkligen uppskattade och de dammsök skogen på allt skräp snabbt som sjutton. Att plocka skräp OCH få leka jage på samma gång var en rolig kombination.
 
 
Allt skräp sorterades ordentligt och barnen fick även fundera kring hur lång tid det tar innan olika material bryts ner.
 
 
Skogsmulle var som sagt på plats med sin näverhatt med fjäder. Eller Mulle-Bella som mina barn säger då storebror ganska snart genomskådade att det är en av fröknarna från förskolan som klätt ut sig.
 
 
Sedan var det hinderbarna i skogen, storebrors favoritlek. Jag tror att han sprang tio varv och han var helt slut efteråt. Lillebror ville i vanlig ordning hellre gå på upptäcksfärd och vi tittade på omkullblåsta träd som hade mystiska tecken i form av små kryp som ätit på dem. Det finns så oerhört mycket att upptäcka is kogen och bara en liten glänta blir som ett helt äventyr.
 
 
Jag passade på att ta med mig kameran och fotade loss när barnen lekte.
 
 
En härlig dag i skogen som gav energi och glädje.