En härlig dag är till ända. Vi inledde med Mulle-skola i soligt väder och avslutade med kalas. På Mulle var det tema skräp idag och barnen fick leka en väldigt uppskattad lek. Först gick de igen om hur skräp ska sorteras och hur lång tid det tar innan saker bryts ner, och om de ens gör det. Sedan hade ledarna lagt ut massor med skräp som barnen fick springa runt och samla in samtidigt som de blev jagade av skräp-Lisa. Blev de tagna fick de vänta tills Mulle kom och befriade dem men de var fria om de hade ett skräp i handen. Skräpet skulle de sedan springa och sortera i rätt insamlingspåse. Detta tyckte barnen var jätteroligt och samtidigt lärde de sig massor om sopsortering. Jag älskar när lekar är både roliga och pedagogiska och jag har sagt det förr, Mulleskola är roligt och bra på alla sätt för både stora och små. 

I går skickade jag iväg inbjudningarna till storebrors barnkalas och den här gången blir det Pokémon-tema. Jag skrev ut Pokémon-bollar från webben som jag klistrade fast på lite tjockare papper och sedan klippte ut. Sedan fäste jag ihop delarna så att de blev en öppningsbar boll med all information inuti.
 
Nu återstår bara alla andra förberedelser...det lär bli en intensiv vecka. :)
 
Om ni vill läsa om tidigare kalas hittar ni dem under kategorin Barnkalas.
 
 
 
 
I söndags firade vi min födelsedag lite i förväg då jag ju fyllde dagen därpå. Jag passade på att testa ett av Scandinavian wellness fantastiska bakverk. En raw hallotårta med choklad och hallon. Den blev riktigt, riktigt god även om kokosgrädden skar sig när jag skule vispa upp den. Måste öva lite på det momentet till nästa gång. Jag använde mig av solrosfrön i botten men i ursprungsreceptet hittar ni fler alternativ.