13 februari 2013

Hjärtformade whoopies

Recept

I dag har jag förberett lite gofika inför morgondagen. Jag har gått och klurat lite på vad jag skulle hitta på för bakverk till alla hjärtans dag och en idé tog form i mitt huvud. Jag ville göra hjärtformade whoopies.

 

Min första tanke var att jag skulle kunna forma dem till hjärtan före gräddning men den idén fick jag släppa så fort jag hade smeten klar. Den vara alldeles för lös för att forma till något annat än runda klickar. Istället gjorde jag stora whoopies och stansade ut hjärtan med ett pepparkaksmått efter gräddningen. Och det blev riktigt bra faktiskt.

 

Resultatet ser ni här.Jag slängde på lite strössel också. För det skall det ju vara på whoopies.

 

 
Chocolate whoopies
 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl grädde
2 msk kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i grädden, kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor).Grädda dom i omgångar i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
Hallonfrosting

    3 dl florsocker
    150 g philadelphiaost
    1 1/2 dl färska hallon
   
Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
Vänd försiktigt ner hallonen.
Montering: Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron.

Recept från Hello Cupcake av Leila Lindholm
Matilda

Åh, vad gott det ser ut!

Svar: De var riktigt smarriga. Försvinnande goda :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress