Så, nu har jag gjort min sista arbetsdag på ett tag. Närmare bestämt är jag ledig i fem hela veckor. Det känns så klart jätteskönt och extra bra känns det då jag lämnar jobbet med en bra känsla. Många kan nog känna igen sig i hur man mer eller mindre flyr sin arbetsplats inför semestern och går hela ledigheten med en gnagande olustkänsla som eskalerar när veckorna går. Så vill jag inte känna och jag tänkte bjuda på mina bästa tips på hur du lämnar jobbet med en positiv känsla. 
 
 
A och O är så klart att du trivs med ditt jobb. Men även det roligaste arbete kan stå dig upp i halsen ibland. Så försök att börja varva ner i god tid innan din ledighet. Försök att frigöra tid så att de sista dagarna inte blir ett enda kaos av stress utan istället dagar då du förbereder inför de uppgifter som ska göras efter semestern. Och ta tid att rensa mailen, tömma papperskorgen och städa och gör fint på skrivbordet. Så att du lämnar din arbetsplats med vetskapen att du kommer tillbaka till en nystart. 


Skriv sedan ner en lista med alla uppgifter du ska ta  dig an efter semestern. Inse att du inte kommer att hinna allt före men få ner det på papper så att det inte ligger och gnager och stör när du är ledig. 


Även om du just nu känner dig trött på det mesta, försök att tänka på de uppgifter som du ska göra när du är tillbaka med positiva tankar. Kanske har du någon rolig kurs du ska gå eller en spännande utmaning att ta dig an. Föreställ dig hur pigg, glad och fylld av energi du kommer att vara när du är tillbaka och se det som en möjlighet till en nystart. 

 
Skriv även ner alla roliga saker du ska göra när du är tillbaka och tänk på dem när semestern börjar gå mot sitt slut. Själv ser jag fram emot att ta tag i ett nytt nummer av vår tidning, planera podden, göra ett nytt nyhetsbrev och planera mina rådgivningar och kurser jag ska ha i höst. Och så längtar jag efter att träffa mina härliga kollegor igen.

Och med den känslan tar jag nu ledigt och ska njuta av att vara just det, ledig.