En av de godsaker på lillebrors kalas som jag tycker blev extra gott var de sockerfria chokladcupcaksen. Jag använde mig av receptet på chokladmuffins från boken Smarta sötsaker. De blir goda i sig men det går inte att komma ifrån att jag jämför dem med mina favoritchokladmuffins från boken Sju sorters kakor. Därför kände jag att de behövde ytterligare något för att bli godare. Därför lade jag tinade frysta hallon på varje muffins och spritsade sedan grädde på och dekorerade slutligen med ett bär. Och wow, det blev supergott. Dessutom kan en ju nästan äta dem som mellanmål. Dessa kommer jag att göra fler gånger.
 
 
3 dl mandelmjöl ( grundrecepetet står det mandel som ska mixas men det fungrade lika bra med fädrigt mandelmjöl).
3 ägg
1 1/2 dl dadlar utan kärna
1 mogen banan
1 dl vatten
1/2 dl kakao
en nypa havssalt
kokosolja till formarna
Vispad grädde
Tinade frysta hallon
Bär att dekorera med.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samtliag ingredienser i en mixer och kör till en jämn smet. Pensla muffinsformar med kokosolja och häll i smeten. Grädda i cirka 20 minuter (i grundreceptet stod det 15-17 minuter men jag behövde öka på i min ugn). De ska vara fasta men inte hårda. Låt dem svalna helt. Lägg på de tinade bären på varje muffin. Vispa grädde och spritsa över. Dekorerar slutligen med valfria bär.