I dag hade jag ännu en träff med min PT. En väldigt bestämd sådan med lite udda metoder har det visat sig. Ganska snabbt insåg jag att han visste precis hur han skulle göra för att få mig att prestera till max. Den första utmaningen i dag blev en galet snabb promenad i ösregn. När vi hade kommit halvvägs drog han fram sitt trumfkort som fick mig att gå snabbare samtidigt som jag fick utföra övningar på samma gång. Övningen gick ut på att utföra koordinationsövningar samtidigt som jag skulle gå så snabbt jag kunde. Övningen upprepades om och om igen och skulle tydligen utföras när det regnade som mest för att jag skulle pressa mig så hårt som möjligt.
 
Det här är bara några av de udda metoder som min PT använder sig av och som han har döpt till Infant-metoden. Jag har visserligen aldrig haft PT tidigare men vad jag vet har jag aldrig hört talas om den här metoden tidigare men så dyker det ju hela tiden upp nya trender även inom träning. Den här metoden går ut på att man har tillgång till sin PT dygnet runt och att man ska vara redo att när som helst utföra diverse övningar. Kort och gott handlar det om att aldrig sitta stilla och alltid vara på helspänn. En av de saker som jag tycker är jobbigast är den övning som går ut på att man blir väckt mitt i natten, ibland uppemot 20 gånger per natt, och att man då ska ställa sig upp, gå ett par steg, böja sig ner och sedan återvända till sängen. Ibland ingår även att vagga runt med tyngd och om det vill sig illa ska man även sjunga. Hittills har metoden mest orsakat ringar under ögonen men vi får se om jag kommer att få bättre simultankapacitet och komma i så bra form som utlovats. Den första intensiva fasen ska ju tydligen pågå uppemot ett år för att sedan övergå i den något lugnare men mer psykiskt påfrestande back-to-work-fasen.
 
Här ser en skymt av min PT. En av övningarna i dag gick ut på att sätta på strumpor och lägga tillbaka avsparkad filt i cirka 50 repetitioner. Samtidigt som jag gick snabbt i ösregn. Övningen ska tydligen ge ökad koordinationsförmåga och bra kondis. Själv kände jag mig mest stressad. Men så är jag nog mer utav en gym-tjej också.