29 november 2017

Mötesplats Goda Exempel

Alltså wow vilken bra dag det har varit i dag, en riktig energiboozt som jag känner att jag behövde. Jag åkte ner till Göteborg i morse för att medverka på Mötesplats Goda exempel. Som jag tidigare har nämnt är det en konferens för medarbetare och chefer på miljömyndigheterna i Västra Götaland och Hallands län. Temat i år är Vi är den myndighet vi själva vill möta och jag talade på ett av passen med rubriken Vi måste visa vad vi gör. Min inriktning var att myndigheter ska använda sig av sociala medier och jag tog avstamp i hur vi på Landsbygdsavdelningen på Länsstyrelsen arbetar med detta.
 
(null)
Jag körde så klart på en hållbar outfit iklädd kjol från Tradera, skor från Uddevalla second hand, topp från Keep the fashion och kavajen som har tillhört Camilla Läckberg och som jag köpt via Used by.
 
 
(null)
Det gav mig så oerhört mycket att få föreläsa om ett ämne som jag verkligen brinner för och jag insåg att jag verkligen har saknat att göra det. Det var dessutom roligt att flera kom fram efteråt och påtalade att de hade blivit inspirerade och nu vill jobba vidare med frågorna på sina arbetsplatser.
 
(null)
(null)

Vi fick även lyssna på en grymt inspirerande föreläsning av Mikael Genberg som är konstnär, entreprenör och innovatör. Kanske kommer ni ihåg att det var han som placerade en liten röd stuga på globen för några år sedan? Han talade om att allt är möjligt och genom att inte sätta några som helst gränser för dina mål kan du uppnå massor av saker på vägen. Du behöver heller inte alltid ha kompetensen själv så länge du har en idé. Allt är dessutom möjligt om du är lite dum och inte förstår att det är omöjligt.
 
Jag bara älskade hela hans upplägg som var både roligt men oerhört tänkvärt. Vi fick även frågan: vad vill du? Det känns som att det är en fråga jag har fått konstant senaste tiden och jag vet inte om det är en begynnande 40-årskris men det känns verkligen som att jag har det i bakhuvudet hela tiden. Jag fick delvis svar på det i dag när jag fick prata om ett av mina favoritämnen och jag känner att 2018 får bli året då jag fokuserar på vad JAG verkligen vill göra när det gäller arbete.
 
(null)
Vi fick även testa på positive storytelling och även det tangerande en av mina hjärtefrågor, att lyfta positiva egenskaper hos mig själv och andra och därmed skapa ett bra arbetsklimat. Vi delades in i par och vi fick berätta om något som vi är stolta över som vi gjort på jobbet. Sedan gick vi ihop fyra och fyra och fick då återberätta vad den andre hade berättat för oss. Utifrån det fick sedan hela gruppen lyfta positiva egenskaper hos personen som berättelsen handlade om. Ett superbra sätt att boozta varandra.
Dagen avslutades med Open Space med olika spännande ämnesoråden. Själv fastnade jag dock i gruppen där vi diskuterade hur vi kan vara en modern myndighet, vi hade så mycket intressant att prata om att ämnet liksom aldrig tömdes ut.
 
Nu ska jag strax sova och imorgon bitti åker jag till Göteborg igen för dag två på Mötesplats Goda exempel och efter en titt på schemat väntar en minst lika spännande och givande dag.