Det här året har varit ett mycket bra år. Större delen av året var jag ju gravid och i slutet på augusti efter en galet varm sommar kom så lillebror till oss.
 
Det har även varit året då jag i än större utsträckning än tidigare har försökt att bli mer miljömedveten och därav riktat bloggen mer åt det hållet. Jag har bland annat rensat ut ganska mycket plast ur hemmet samt bytt ut alla mina skönhetsprodukter till renare och ekologiskare alternativ. Och ingen av er läsare har väl missat att jag inte har köpt kläder, skor eller accessoarer till mig själv under hela 2014 i form av kampanjen #shopless2014.
 
Januari
 
I januari var jag nygravid. Vi hade gjort ett graviditetstest några dagar före jul som var positivt så det nya året inledde vi med spänning och lite hemlighetsmakeri. Jag var dock ganska trött och hade noll blogginspiration men klämde ändå ur mig ett inlägg så gott som varje dag. Men jag minns att jag verkligen tappade blogglusten helt där ett tag. Det gråa och trista vädret gjorde även det att orken inte var på topp. Jag åkte även på två ordentliga förkylningar på raken.
 
Den stora grejen var ju dock att jag inledde #shopless2014. Då trodde jag aldrig att jag skulle klara av det
ett helt år men det skulle visa sig går hur bra som helst.
 
Lite kreativa saker orkade jag dock med. Svämor fyllde år och jag fick i alla fall lite energi till att pyssla ihop ett kort och ett fint paket.Jag testade även att göra pannacotta på Ahlgrensbilar och det blev både snyggt och gott.
 
Jag och maken tillbringade en dag på Spa i Strömstad och det var verkligen välbehövligt.
 
 
Februari
 
Förkylningen fortlöpte och jag fick till och med stanna hemma från jobbet, vilket typ aldrig händer. Snart skulle dock energin återkomma och så även kreativiteten. Jag gjorde armband, bakade hjärtformade kakor som jag färgare rosa med rödbetsjuice och bakade nutellakakor, gjorde chokladpraliner med jordnötssmör och fick till en och annan outfitbild.
 
Jag gjorde mig av med alla mina gamla nagellack som innehöll massor med läskiga ämnen och började skaffa nya mer miljösnälla sådana.
 
Jag träffade även mina underbara klasskamrater från grundskolan och skrattade så att jag fick träningsvärk i magen som det alltid blir när vi ses.
 
En glädjande nyhet var att vår lokala COOP började med att sälja enbart ekologiska bananer.
 
Dessutom fick jag ett ryck och klippte lugg.
 
 
Mars
 
Månaden inleddes med kalas för maken och jag testade att göra en Kit Kat tårta. Vi hade även kalas för storebror som i slutet på mars fyllde tre år. Det blev ett Barbapapa-kalas och jag gick all in på temat.
 
Blondinbella skrev ett inlägg om feminism och det blev ramaskri i bloggvärlden. Även jag gav min syn på debatten i ett inlägg.
 
Jag ägnade min restid till och från jobbet till att skriva små dikter. Dessutom avslöjade jag den stora nyheten i bloggen att jag väntade mitt andra barn.
 
April
 
Stackars storebror inledde månaden med att slå ut en framtand. Det hela gick dock bra då han var en riktig kämpe hos tandläkaren.
 
Jag hittade massor av ekologiskt påskgodis hos Ekologiska barnmatsbutiken. Vi köpte även giftfri färg att måla påskäggen med. Jag upptäckte den underbart goda ekologiska läsken från Naturfrisk.
 
Jag fick superhärliga ekologiska bodyscrub av härliga Ann-Christin och jag målade naglarna med Benecos hyfsat giftfria nagellack.
 
En härlig helg tillbringades med tjejerna i Oslo, jag fyllde 34 år och magen växte.
 
Maj
 
Jag utökade min samling av hyfsat kemikeliefria nagellack med ett gäng från märket Zoya och Kure Bazaar
Jag upptäckte även det underbara märket Organic essence.
 
Min underbara vän Anna bjöd på födelsedagsbrunch och vi kunde sitta ute i det härliga vädret och ät.
 
Jag skaffade mig ett par hypade mason jar balls och började göra smoothies. En superfin vattenflaska i rostfritt stål inhandlades också som ett led i plastbantningen.
 
Jag funderade över vad jag fastnar för hos olika bloggar och bakade ljuvliga rabarbergrottor.
 
Jag gjorde girlanger av muffinsformar till storebrors rum och fick en direktleverans macarons från Paris av världens bästa Sandra.
 
 
Juni
 
Den här månaden bjöd på massor av god ekologisk frukt i den ekokasse som jag prenumererade på och storebrors fröknar på förskolan fick sommarpresenter i form av goodiebags med lite ekologiskt smått och gott.
 
Jag skrev om de danska gravidråden som bland annat uppmanar gravida kvinnor att inte färga håret och jag fick även vara med i Rambos miljökalender.
 
Jag njöt av både goda saker att äta och av allt vackert som blommade i vår trädgård och gjorde iste och glass för att svalka mig i värmen.
 
Det var halvlek i #shopless2014 och jag träffade mina härliga gamla klasskamrater en solig kväll och skrattade mig än en gång till träningsvärk i magen.
 
Vi firade midsommar hemma hos mina föräldrar och jag började att tjocka på mig ordentligt.