Detta inlägg är i samarbete med PhoneHero
 
I helgen firade vi en nioåring här hemma och även om allt vad släktkalas heter var inställt så var det en överlycklig kille som öppnade paket på morgonkvisten. För i det sista paketet låg nämligen en mycket efterlängtad mobiltelefon. Något som det har tjatats om i en evighet här hemma och som vi har försökt skjuta på så länge som möjligt. Jag tycker nämligen att det finns tillräckligt med skärmar i det här huset och vi har hela tiden sagt att han ska få en när han behöver en. Nu kände vi dock att det var läge. Han börjar bli så pass stor att han kan vara ensam hemma kortare stunder och han rör även på sig mer utan oss. Och eftersom vi inte har någon fast telefon hemma vill vi att han ska kunna nå oss även om vi och våra telefoner inte finns på plats. 
 
 
För mig fanns det dock inte på kartan att vi skulle köpa en ny mobil till honom. Jag tycker att det är vansinne med detta slit-och-släng-samhälle där vi byter ut fullt fungerande elektronik stup i kvarten. Jag och maken använder våra telefoner så länge det bara går och jag är nu inne på sjätte året med min iPhone 6 plus. Därför fanns det heller inga överblivna mobiler i vårt hem och då var det en självklarhet att kika på begagnatmarknaden efter en begagnad mobil
 
 
Efter att Angelica tipsat mig om PhoneHero kikade vi runt på deras sajt och hittade en begagnad iPhone. Hos dem kan du både laga din söndriga mobil och köpa begagnade mobiler. Något som är win win för både dig och miljön. De har har serviceverkstäder i Stockholm, Göteborg och Malmö. och kan laga de flesta skadorna på mindre än en timme!
 
 
Vi besökte dock ingen fysisk affär utan beställde telefonen snabbt och enklet på nätet. Hos PhoneHero får du en noggrant genomgången och väl fungerande iPhone och alla iPhones har minst 90% batterihälsa oavsett vilket visuellt skick dom är i. Du får dessutom med en laddare. 
 
 
Alla enheter kontrolleras för stöldspärr hos polisen och du får dessutom 12 månaders garanti på din telefon vilket känns tryggt. 
 
 
En annan bra grej är att de inte bara lagar söndriga enheter utan även byter batteri. Det är ju något som ofta är det första som tar stryk på en telefon och jag tycker att det är helt galet att göra sig av med en pryl bara för att batteriet börjar bli dåligt. 
 
 
Jag kan varmt rekommendera PhoneHero och hoppas att fler får upp ögonen för att köpa begagnade telefoner och andra produkter och tjänster från dem. För om vi blir fler som tar hand om våra saker och ser till att laga och använda dem så länge det bara går så kommer vi att tära mindre på jordens resurser.