Vädret gör att man helst av allt vill vara ute men tids nog blir det dags för pyssel igen. Tänkte därför tipsa er om hur man kan göra eget papper med olika ord på som man kan använda då man exempelvis gör egna kort.

Det går ju att köpa liknande papper men jag tycker att det är roligare och mer personligt att göra eget. Dessutom är det busenkelt. Det enda man behöver är en dator och en färgskrivare (och papper då så klart...)

Börja med att skriva en rad eller två med ord i olika teckensnitt i ett vanligt Word dokument. Kopiera sedan bitar av raderna så att du fyller ett helt papper men se till att det blir lite variation på hur orden hamnar annars kan det lätt se "styltigt" ut. Välj sedan vilken färg du vill ha på orden och skriv sedan ut. Simpel as that!

Ett bra tips är att du i Word kan byta ut alla ord till ett annat. Detta är bra då man kan återanvända de olika typsnitten utan att behöva skriva in nya ord en gång till. Gå bara in på Redigera och sedan Ersätt. Där kan du sedan skriva in det ord du vill ersätta samt vad du vill ersätta det med. Det sparar lite tid vill jag lova :)

Det är roligt att kunna välja färg på orden så att man sedan kan matcha med det papper man tänker använda.

Här är några exempel på kort som jag har gjort med egentillverkat ordpapperFoto: Kikan