30 december 2016

Bloggåret som gick del 1

I vanlig ordning gör jag en återblick över bloggåret som gick. Det är alltid lika kul att titta tillbaka och se vad som har hänt under året.
 
Januari
Årets inleddes med triss i skor. Dels hade jag fått ett bar fantastiska kängor Blankens i julklapp och dels passade jag på att investera i ett par från Vja och ett par från Victoria. Samtliga tre är ekologiska, giftfria och bra på alla sätt och vis. Så här ett år senare är de forfarande tre favoriter. I övrigt blev det mycket pyssel i form av islyktor, frysta såpbubblor och annat is-relaterat då det var kallt som attan ute under en period. Jag testade lite nytt smink och hittade äntligen ett recept på chiapudding som var gott, den äter jag fortfarande till frukost så gott som dagligen. Jag började även jobba igen efter att ha varit föräldraledig i ett och ett halvt år. 
 
 
Februari
Den här månaden dominerades bloggen av ekologiska barnkläder då jag uppdaterade barnens garderober med finfina plagg. Jag gjorde pompoms till lillebrors rum, hjärtformade godsaker både till människor och fåglar och vi tillbringade en vecka i Branäs.
 
 
Mars
Jag skrev ett av mina mest gillade och kommenterade inlägg på temat småbarnsåren. Jag delade med mig av mina bästa åtta tips på hur man kan bli en fashionista utan att shoppa, dekorerade ägg, retade upp mig på hur den internationella kvinnodagen missbrukas av handeln och fick äntligen träffa ett helt gäng härliga eko-vänner irl som jag lärt känna via sociala medier på en förelsäning av Saras eviga i Trolhättan.
 
 
April
I april blev det en hel del sjukstuga då både jag och barnen var förkylda i omgångar. Vi lyckades dock få till tidernas bästa piratkalas för storebror, jag fortsatte att skriva om hållbart mode, förälskade mig i café Navet i Uddevalla, fick världens finaste virkade leksaker till barnen av min vän Cicci och skrev ett inlägg om mammakroppen.
 
Maj
Även av maj innehöll magsjuka i omgångar var det en härlig månad med mycket fokus på trädgården. Jag tipsade om hur man kan planera sina outfits med hjälp av Pinterest, gjorde rabarbermarmelad, nässelpesto, paj och syrensocker. Jag hittade både en giftfri parfym och en ekologisk deo och vi anordnade en mycket uppskattad klädbytarkväll på jobbet.
 
 
 
Juni
Åh juni, vilken hrlig månad när jag kollar tillbaka. Vädret var underbart och jag tog mig verkligen tid att fota och vara kreativ vilket jag älskar. Jag gjorde massor av olika glassar och ett av mina recept kom med i COOP:s medlemstidning. Jag skördade mina första rädisor och skrev ett inlägg om varför vi föräldrar är superhjältar. Jag skrev även ner några tips till mitt 19-åriga jag och hoppade i min gamla studentklänning.