Det är verkligen en oerhörd makt vi konsumenter har. Det vi efterfrågar och köper är det som producenterna måste ta fram om de vill sälja. Och många gånger kan vi påverka mer än vad vi tror. I stort och smått. Kanske bara genom att be din lokala affär att ta in en specifik vara eller genom att maila ett företag och ifrågasätta. 

För något år sedan mailade jag Semper och frågade varför de inte hade någon ekologisk välling och gröt. Jag fick till svar att de hade haft det tidigare men att den hade sålt så dåligt att de tog bort den. Jag tyckte att det var lite konstigt då jag själv aldrig hade sett den i affären. Jag frågade runt lite i olika eko-grupper på Facebook och det var många som inte hade sett den. Jag uppmanade andra att oxå maila och be om att ett ekologiskt alternativ skulle komma. 

Och i veckan såg jag plötsligt att Semper gjorde reklam för ekologisk välling och gröt som nu åter är på väg till butik. Något säger mig att den mycket stora efterfrågan på eko-produkter som nu råder gjort sitt till. Men kanske även det att säkert många har hört av sig och önskar detta alternativ. Jag har redan bett min lokala mataffär att ta in produkterna. Gör det du också. 


Bild lånad från Sempers Instagram