När lillkillen först nämnde att han ville ha ett Barbaskönkalas började jag kolla runt efter olika kalasprylar. Det visade sig dock snart att det inte fanns några fina ballonger att få tag på så jag kom fram till att jag fick göra egna. Det var enkelt, bara att köpa rosa och svarta ballonger samt vit och svart märkpenna, blåsa upp ballongerna och måla Barbasköns och Barbapapas ansikten på. Jag måste säga att just barbapapa-tema är väldigt tacksamt då barbafamiljen ju kan förvandla sig till vad som helst. :)

 

När jag skulle köpa värmeljus kom jag på att jag ju kunde förvandla ljusen till Barbaskön också, även här med hjälp av en märkpenna.

 

Dessvärre är det så att när jag ska vara kreativ så har jag svårt att tänka ut allt på en gång och göra klart innan. De flesta idéerna får jag när jag gör färdigt allt. Så jag hade till exempel ingen aning om vad jag skulle dekorera tårtan med fören jag gjorde klart den, någon timme innan gästerna kom. Men jag gillar vimplar och jag hade i alla fall köpt hem svart och rosa papper så det blev lite snabbimprovisation.

 

Jag hade även införskaffat papperssugrör och washitejp. Sugrören klippte jag av på mitten, tejpade på washitejp och klippte ut små flikar så att det blev vimplar även här. Sedan dekorerade jag chokladbollarna och chokladmoussen med dem. Moussen gjorde jag i vanliga muffinsformar och chokladbollarna lade jag i minimuffinsformar. Inte särskilt komplicerat men det ger en snygg effekt.