Magsjukan tog en vända till här hemma vilket ju är mindre kul. Nu håller vi bara tummarna att jag och maken klarar oss men det är ju som att spela roulette det där så vi har laddat med blåbärssoppa och Coca-Cola här hemma. 

Vi fick oss i trots allt en trevlig kväll i trädgården och äntligen fick mina tomatplantor komma ut i växthuset. Jag hann inte plantera alla men det hoppas jag kunna göra inom kort. Gurkorna ska ju också få komma ut nu när det ser ut att bli lite värme. 

Jag grundade med lite härlig jord från vår kompost. Det blir verkligen fantastiskt fin och näringsrik jord när man komposterar och nu är det läge att ta ur en hel del och lägga i krukor och rabatter. 

Jag och barnen placerade även ut vårt nyinköpta bihotell. De flesta vet väl att bin producerar honung men den största betydelsen de har för oss är att de pollinerar växter. Och utan pollinering inga frukter och bär. Mer än en tredjedel av maten vi äter är resultat av bin som pollinerar. Våra bin är dock hotade på många olika sätt. Bland annat av giftiga bekämpningsmedel och förändringar i odlingslandskapet. Många av våra ensamlevande bin bygger bon i hål som andra insekter har gjort. Men om man vill hjälpa dem på traven kan man skaffa ett bihotell. Så nu hoppas vi på många hårt arbetande hotellgäster. För utan bin, ingen mat.