30 juni 2023

Bananchokladbröd

Recept


I går testade jag att baka bananbröd för första gången och attans så gott det blev. Jag älskar  ju choklad och det här blev som en riktigt mastig och bastant chokladkaka men helt utan vitt socker. Mums! 

(null)

Du behöver:

  • 300g banan (ca 3 stora, 4 små), helst helt mogna
  • 50 g kokosolja eller smör, jag använde Becel
  • 0,75 dl honung eller agave
  • 3 ägg
  • 1 dl vatten eller valfri mjölk
  • 300 g havregryn
  • 50 g kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 40g chiafrön (ca 0,5 dl) kan ersättas med 1 dl linfrön
  • 200 g valnötter
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C (varmluft) och förbered en brödform. Täck insidan med bakplåtspapper eller smörj. Mixa banan, ägg, smält fett, honung och vatten slätt. Lägg i havregryn i banan och äggsmeten och mixa några minuter till slät konsistens. Tillsätt sedan övriga torra ingredienser och blanda till en kladdig deg. Låt degen stå i cirka 10-15 minuter för att svälla. För över degen till formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter tills att brödet är genomgräddat och fått en gyllenbrun yta. Låt svalna helt innan du skär i det. 

(null)

Recept från Nillas kitchen