Jag har snöat in lite på rulltårta för tillfället. Det är lätt att baka, blir supergott och kan varieras i oändlighet. Så nu till jul var jag ju tvungen att testa det här receptet. Smarrigt blev det!
Ingredienser
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
0,5 tsk bikarbonat
2 msk filmjölk, eller yoghurt
Fyllning
1,5 dl vispgrädde
1,25 dl lingonsylt, rårörd, eller vanlig kokt
Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ned filmjölken eller yoghurten.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
6. Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på papperet och lossa det försiktigt.
7. Täck kakan med en lätt fuktad duk och låt den svalna.
8. Vispa grädden och blanda med lingonsylten. Bred ut lingongrädden när kakan kallnat. Rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den en halvtimme före serveringen och skär den i skivor.
Recept från Allt om mat