Jag gillar verkligen granatäpplekärnor och jag älskar choklad. Och visste ni att dessa två godsaker passar utmärkt ihop? Dessutom går de att kombinera i en enkel och lite nyttigare choklad. Använder ni er av kärnor från färska granatäpplen är mitt tips att skrära dem i bitar och sedan lossa kärnorna i en bunke med vatten. Då sjunker kärnorna till botten och skräpet flyter upp till ytan. Sedan är det bara att hälla av vattnet med hjälp av en sil. På detta sätt slipper ni att få köket att se ut som en brottsplats med alla röda stänk. Själv köpte jag faktiskt frysta ekologiska granatäpplekärnor den här gången. Jag blev väldigt glad när jag hittade just ekologiska.
Du behöver:
- 2 dl kakao
- 1,5 dl lönnsirpa
- 1 dl kokosolja (smält)
- Granatäpplekärnor från 1-2 granatäpplen
Gör så här:
Mixa kakao, lönnsirap och kokosolja. Bred ut smeten på bakplåtspapper och strö över granatäpplekärnor och tryck ner dem något. Ställ in i frysen i 20 minuter eller längre. Skär upp i bitar. Förvaras i frysen.