4 personer
Vitchokladkräm
1,5 dl vispad grädde
1 äggulor
75 gr vit choklad
1 tsk florsocker
Gör så här:
Smält chokladen.
Vispa grädden hårt och blanda ner äggulorna och florsockret samt den smälta avsvalnade chokladen. Blanda väl.
Marinerade jordgubbar:
1 liter jordgubbar (jag tog frysta som jag tinade)
1/2 dl socker
Rivet skal och pressad saft av en apelsin
1/2 dl färsk hackad mynta
Gör så här:
Riv apelsinskal och pressa apelsinen.
Blanda apelsinsaft, socker, skal och jordgubbarna. Blanda i hackad mynta.
Havrekrisp
1 dl havregryn
2 msk rörsocker eller strösocker
2 msk smör
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och lägg i havregrynen och sockret. Låt det fräsa ihop under några minuter tills det fått lite färg. Rör då och då. Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna.
Lägg jordgubbarna i botten av ett glas, sedan vitchokladkräm och till sist havrekrispet. Toppa med färsk mynta.
Recept från Gourmetmorsan