(null)


Det har varit så galet mycket äpplen i år så jag har gjort vad jag kan för att ta till vara på så många som möjligt. 

(null)

Den sort jag har är dock ganska mjölig och inte så god att äta som den är så jag har gjort mängder med äppelmos.  

(null) 

Jag hittade ett recept på rosa sockerfritt äppelmos som blev supergott. 

(null)

Först sköljde jag och kärnade ur äpplena med en äppelurkärnare men lät skalet vara kvar. Sedan kokade jag upp äpplena tillsammans med vatten och vaniljstång. När äpplena var mjuka tillsatte jag lime. Jag mosade äpplena lite under tiden och plockade bort några av skalen. 

(null)

Sedan mixade jag äppelmoset ordentligt. 

(null)

Det fick verkligen en härlig färg tack vare mina röda äpplen. 

(null)

Därefter hällde jag upp på fina burkar. I kylen klarar äppelmoset sig i 1-2 veckor men det går även fint att frysa in.  Det mos jag fryste in hällde jag upp i mindre aluminiumlådor så att det blir lättare att ta fram lite i taget.