Om ni har lite pepparkakor över och vill slänga ihop en smarrig efterrätt så kan ni göra en pepparkakscheesecake med vit choklad. Smarrigt värre vill jag lova. Här kommer receptet:


Foto: Kikan

Cheesecake med pepparkaka och choklad

Ingredienser

Portioner: för 8-10 personer

75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost av philadelphiatyp
1 dl kesella (10%)
1 dl socker
lingon att garnera med
 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen i 8–10 minuter.
3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
4. Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
5. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar. Garnera med lingon runt kanten.

Recept från ICA

sari

Mmmm... det lät gott... kram sari

Stefanie

Denna pepparkakscheesecaken med choklad ser riktigt god ut! :D

Örjan

Läskande gott!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress