På nyårsafton gjorde vi räkcocktail med granatäpple till förrätt. Det blev riktigt gott och kändes extra festligt och lite 80-tals retro.



Ingredienser

500 g  räkor med skal, gärna färska 
1 st  granatäpple 
0,5 st  gurka 
2 st  salladslökar 
1 st  chili, t ex spansk peppar, röd 
1 st  lime, finrivet skal och 
1 msk  olivolja, fruktig 
1 msk  honung, flytande 
1 krm  flingsalt 
0,5 krm  svartpeppar, nymald 

Tillbehör:
4 st  bröd, skivor ugnsrostat 

Tillagning

Räkcocktailen går utmärkt att förbereda några timmar före servering. Förvara den i kylen tills det är dags att bjuda till bords.
1. Skala räkorna. Halvera granatäpplet och plocka ut kärnorna.
2. Dela, kärna ur och tärna gurkan fint. Strimla salladslöken. Kärna ur och hacka chilin.
3. Blanda allt och smaka av med skal och saft av lime, olja, honung, salt och peppar.
4. Servera med ugnsrostat bröd.

Recept hämtat från Allt om mat.se

Cajsa

hehe ja jag tycker om den. :)

Emma

Tack, detsamma du ;D

Fröken M

men gud va gott med en lite annorlunda touch på den klassiska räk coctailen :)

louisebiszczak♦

sv: hihi tack det behövs xd

kramkram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress