
Ingredienser
500 g räkor med skal, gärna färska
1 st granatäpple
0,5 st gurka
2 st salladslökar
1 st chili, t ex spansk peppar, röd
1 st lime, finrivet skal och
1 msk olivolja, fruktig
1 msk honung, flytande
1 krm flingsalt
0,5 krm svartpeppar, nymald
Tillbehör:
4 st bröd, skivor ugnsrostat
Tillagning
Räkcocktailen går utmärkt att förbereda några timmar före servering. Förvara den i kylen tills det är dags att bjuda till bords.
1. Skala räkorna. Halvera granatäpplet och plocka ut kärnorna.
2. Dela, kärna ur och tärna gurkan fint. Strimla salladslöken. Kärna ur och hacka chilin.
3. Blanda allt och smaka av med skal och saft av lime, olja, honung, salt och peppar.
4. Servera med ugnsrostat bröd.
Recept hämtat från Allt om mat.se
hehe ja jag tycker om den. :)
Tack, detsamma du ;D
men gud va gott med en lite annorlunda touch på den klassiska räk coctailen :)
sv: hihi tack det behövs xd
kramkram
sv; tack ;p