Japp, jag har bestämt mig. Under januari månad skall jag inte köpa ett enda nytt klädesplagg. Man kan ju inte gå runt och försöka vara så himla miljövänlig och sedan konsumera som en tok hela tiden. Ibland kan jag faktiskt bli lite trött när jag läser modebloggar där det handlas nytt, nytt och åter nytt precis hela tiden. Dessutom används plaggen bara enstaka gånger. Jag hade aldrig fixat att driva en modeblogg då jag hade blivit superstressad av all denna hysteri. Jag älskar dock att shoppa kläder och skulle lätt kunna köpa massor av nya plagg. Men någonstans inom mig känns det inte helt ok med den här slit och släng mentaliteten som råder.  Jag skulle dock inte klara av att lova att inte köpa några nya kläder under exempelvis ett helt år, kanske inte ens under ett halvår, men jag tänker banne mig börja med en shoppingfri månad.

 

Så, någon som hänger på? Lite utmanande kan det ju faktiskt vara att se vad för outfits man kan få till av de kläder man redan har i sin garderob.

 

 
Slayersandy

Helt rätt tänk! Men jag väljer nog en annan månad. Dels är det mest förmånligt att fynda det man behöver ha, dels är det semestermånad för min del :)
Jag hejjar ivrigt på dig i alla fall! :)

Svar: Det är lugnt! Känner att jag kanske borde ha valt en annan månad då det fullkomligt svämmar över av rea-fynd överallt. Men å andra sidan får jag testa mig lite extra ....aaaah! Kram!
Kikan

Ann-Christin Lundström

Jag är som sagt på!

Svar: Gött! :) Och jag är seeeeeen med att svara på kommentarer..
Kikan

ElisabethEriksson

Jag skall också försöka låta bli att köpa kläder under januari. Men jag har skickat efter en jumper, som jag gärna vill ha!! Om den inte "håller måttet" kan jag skicka tillbaks den. Jag brukar tänka som du, att mitt miljöintresse inte alltid går ihop med lusten att handla kläder; men ingen är väl perfekt i det avseendet. Dessutom har jag kläder som säkert är mer än 20 år gamla och som jag fortfarande använder! Kram mamma

Svar: Ja, vi är ju mycket miljömedvetna både du och jag så just klädshoppandet tycker jag nog att vi kan unna oss :) Kram!
Kikan

Malin Lindström

Hade gärna hängt på om det inte var för att jag ska till London nästa helg ;) men lycka till! Jag kör gärna med dig någon annan månad :)

Svar: Att ha köpstopp i London går ju inte. Men jag kämpar på. Och förhoppningsvis skall jag klara även någon annan månad :) Kram!
Kikan

Junitjej

Så snygga kläder du har!!! Jag älskar dina mössor. Var har du köpt dom?

Svar: Men tack fina du! Mina mössor har jag köpt på Lindex och den svarta är köpt på vårt lokala lågprisvaruhus. Kram!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress