Ca 20 bitar
200 g smör
200 g mörk choklad
4 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Färskostkaka
200 g färskost, rumsvarm
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 ägg
Polkagrisgrädde
1 dl polkagrisar
3 dl vispad grädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
3. Vispa ihop flor- och vaniljsocker med äggen. Häll blandningen i choklad-smöret. Vänd försiktigt ned mjölet.
4. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, florsocker och ägg till en jämn smet.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Fördela chokladsmeten i formen.
6. Häll färskostsmeten över, mixa de två olika smeterna försiktigt med en sked.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt svalna i formen. Skär i bitar.
8. Polkagrisgrädde: Krossa polkagrisarna till strösselstorlek. Vispa grädden och blanda den sedan med polkakrosset. Servera grädden till rutorna.
Från tidningen Hembakat 1/2013
Ett tips är annars att smälta polkagrisarna i grädden. Låt det svalna o sen vispa.
Oj, vad gott! Polkagrisar, grädde och choklad, vilken härlig blandning :-)