När vi hade vår klädbytarkväll hemma hos mig passade jag på att baka några smarriga chokladbrownies. Till dessa serverades polkagrisgrädde och jag måste säga att jag fullkomligt älskade den grädden. Mums! Den kan jag absolut tänka mig att använda i andra bakverk så som tårtor, muffins, i marängsviss med mera.
 
Ska den spritsas ska jag dock komma ihåg att verkligen mortla polkagrisarna ordentligt för annars fastnar bitarna i tyllen. Därav är inte just de här bakverken så snyggt dekorerade. Men vad gör väl det, när de var goda att äta.
 
 

Ca 20 bitar

200 g smör
200 g mörk choklad
4 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Färskostkaka
200 g färskost, rumsvarm
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 ägg

Polkagrisgrädde
1 dl polkagrisar
3 dl vispad grädde

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
3. Vispa ihop flor- och vaniljsocker med äggen. Häll blandningen i choklad-smöret. Vänd försiktigt ned mjölet.
4. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, florsocker och ägg till en jämn smet.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Fördela chokladsmeten i formen.
6. Häll färskostsmeten över, mixa de två olika smeterna försiktigt med en sked.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt svalna i formen. Skär i bitar.
8. Polkagrisgrädde: Krossa polkagrisarna till strösselstorlek. Vispa grädden och blanda den sedan med polkakrosset. Servera grädden till rutorna.

Från tidningen Hembakat 1/2013

birgitmaria

Oj, vad gott! Polkagrisar, grädde och choklad, vilken härlig blandning :-)

Svar: Ja, det var vansinnigt smarrigt :)
Kikan

Anonym

va gott :D

Svar: Det kan jag intyga att det var :)
Kikan

jes

Ett tips är annars att smälta polkagrisarna i grädden. Låt det svalna o sen vispa.

Svar: Ahaaa...smart! Det får jag testa nästa gång!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress