Nu kommer ni att tycka att jag har blivit tokig. Men jag har antagit en lite galen utmaning. Galen för att det är något som jag trodde att jag aldrig skulle kunna tänka mig att ställa upp på men galet bra för att det är något utav ett statement för vår miljö och den hetsiga överkonsumtion som råder i vårt samhälle där allt går ut på att shoppa, shoppa, shoppa och ständigt köpa nytt, nytt, nytt.

 

Men låt oss ta det från början. Ni kanske minns att jag inledde förra året med en shoppingfri månad. Shoppingfri så till vida att jag inte fick köpa kläder, skor eller andra accessoarer så som väskor och smycken. Denna månad ledde till flera shoppingfria månader och de två kampanjerna som fick heta #shoplessjune och #shoplesseptember.

 

I slutet på förra året fick jag ett sms från min fina vän Ann-Christin som kort och gott löd: Utan att känna efter #shopless2014? Först kändes tanken skrämmande. Vad då, får jag inte köpa kläder på ett helt år liksom…Sedan kikade jag lite i garderoben. En garderob som fullkomligt svämmar över av kläder, skor, väskor, och ännu fler skor. Allt i en salig blandning. Och jag insåg att jag ju faktiskt har makalöst mycket kläder och lätt skulle kunna få till miljontals snygga kombinationer om jag bara lade manken till. Så mitt svar på smset fick bli: OK, Let´s do this!

 

Vi tänker inte dra upp några hårda regler men det som vi riktar in oss på är att inte köpa några nya kläder, skor eller accessoarer till oss själva under 2014. Ann-Christin har dock ansökt om dispens för en konserttröja i sommar och jag har blivit lovad en kjol från USA. Utöver det håller vi igen så gott vi kan.

 

Så om ni är fler som vill hänga på så välkomnar vi er till #shopless2014. Sprid gärna budskapet och tillsammans kan vi inspirera varandra till att vara grymma fashionistor med det som vi redan har i garderoben. Och tänk på att man gärna får byta kläder med varandra. Skulle du känna att det känns för stort med ett helt år får du gärna hänga på någon specifik månad under året. Själv kommer jag att fortsätta att visa en och annan outfitbild här och dessutom tagga upp bilder på Instagram. Så håll utkik efter #shopless2014

 

 
Slayersandy

Åhh!! Låter galet spännande och välbehövligt, inte minst för mig men det är dessvärre helt fel år för mig. Jag kommer att hejja på er tappra krigare i kampen mot konsumtionshysterin.
Kram

Svar: Vi behöver alla hejjarop vi kan få...
Kikan

Ann-Christin Lundström

Nu kör vi! 22 dagar avklarade. Allt är ännu lugnt (förutom en craving på den där skjortan...)

Svar: Wohooooo! Har lärt mig att om man väntar ett tag så brukar man glömma bort den där cravingen. I alla fall oftast...
Kikan

Anonym

Jag kör ett shopless halvår så länge, alltså fram till juli. Jag skall även hålla igen med matinköp,åtminstone inte handla mer mat än sådant som äts upp(det som ev slängs skall vara kompostterbart)bli bättre på att planera veckans måltider. Kram mamma

Svar: Det låter bra det! Vi kan oxå bli bättre på det där med att inte slänga mat... Kram1
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress