Jag har länge varit på jakt efter en ekologisk parfym fri från ftalater. Många parfymer innehåller nämligen just ftalater och tester på kvinnor har visat att vi ofta har höga halter av dessa kemikalier i våra kroppar, vilket troligtvis beror på att vi använder så mycket parfymer och skönhetsprodukter. Så, en ftalatfri parfym har stått på önskelistan. Och nu har jag hittat märket Honoré des Prés hos Swedish Beauty Factory.
 
Så här står det om parfymen på deras hemsida:

Vill du ha ekologisk parfym? Honoré des Prés är parfym som inte innehåller petrokemikalier eller syntetiska parfymer. De är fria från färgämnen och ftalater. Honoré des Pres testar inte på djur och alla parfymer är tillverkade utan animaliska ingredienser och hudirriterande ämnen.

Det låter ju superbra tycker jag. Dessutom kan man beställa prover så att man vet hur de doftar. Man vill ju gärna testa innan man slår till. Själv är jag sugen på att testa Sexy Angelic som ska vara en kvinlig parfym med blomdoft.

Ninni

Haha men det är så på Nordby o även i hela Strömstad. Helt galen. Jag blir alltid förvirrad på Nordby. Dem har en bokhandel där också, endast en - med bara norska böcker ;D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress