I går bakade jag och lillkillen världens godaste chokladmuffins. Det här receptet är det absolut bästa när det gäller chokladmuffins då de blir så där härligt sega och goda som i alla fall jag vill ha dem. Jag har bakat dessa sedan jag var liten och kan nästan receptet i huvudet. Det kommer från den klassiska boken Sju sorters kakor.
Den här gången serverade jag dem med skivade färska jordgubbar och det blev en riktig hit.



100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på, 200°C. Ställ veckade papperformar i en långpanna eller på en plåt. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på, 200°C. Ställ veckade papperformar i en långpanna eller på en plåt. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Recept från Sju sorters kakor
Åh det receptet är ju standard och det använder jag ofta, dock blir dem mer som kladdkaksmuffins. Vill man ha stora toppiga muffins så funkar ju inte det receptet. Sjukt gott i alla fall :))
//Leila