För ett tag sedan gjorde jag den här smarriga tårtan då vi hade en massa vispgrädde som precis hade gått ut. Riktigt god blev den och vi hade den till efterrätt i flera dagar. I grundreceptet är det likör i smeten men den hoppade jag över då vi inte hade någon hemma och så slängde jag på lite jordgubbar istället.
Ingredienser
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Fyllning
3 dl Arla® vispgrädde
200 g vit choklad
2 st äggulor
2 msk citruslikör t ex cointreau
Garnering
2 st passionsfrukter
jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst tre timmar. Lägg på jordgubbarna Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme cirka 30 min före serveringen.
Recept från Arla
Super mumsigt :D