Så var den här långledigheten till ända men även kommande vecka blir ju en kortis. Jag kan inte fatta att vi redan är inne i juni. Vart tog maj vägen liksom? Men vi har ett ljuvligt väder och jag njuder varje ledig stund. I går åkte vi till Göteborg och gick på Alfons Åbergs kulturhus. Något som jag verkligen kan rekommendera för alla som har småskruttar. Liten älskade det och var helt salig. Dessutom var det nog ett äventyr i sig att få åka buss ner och tåg hem. Det är det som är så himla mysigt med att vara förälder, att man får uppleva stora äventyr i sådant som man själv ser som vardagliga saker. Men att de glädjen och spänningen i de små busiga ögonen hos en treåring gör att man själv plötsligt tycker att det är jättekul att exempelvis åka tåg.
 
I kväll testade jag ännu ett rabarberrecept som jag tänkte dela med mig av.Det blev smarrigt värre och perfekt att bjuda på om man har lite bråttom och snabbt vill slänga ihop något gott. En skopa vaniljglass till hade inte heller suttit fel..
 
 
Du behöver:
2 styckfrysta smördegsplattor
1–2 rabarberstänger
2 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma
1/2 msk potatismjöl
 
1 ägg
mandelspån
 
Gör så här:
Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem och forma till kvadrater. Ansa 1–2 rabarberstänger, skär i skivor. Blanda 2 msk strösocker, 1 tsk malen kardemumma och 1/2 msk potatismjöl med rabarbern. Fördela blandningen i mitten på varje degruta. Vik upp hörnen och nyp ihop degen till ett knyte. Pensla knytena med uppvispat ägg. Strö över 1 msk mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i 225° ca 15 min.
Yllva

Oj vad gott det ser ut!!! Älskar din blogg!

Svar: Men tack fina du, vad glad jag blir!!!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress