20 september 2014

Nougatkladdkaka

Recept

I dag passade jag och storebror på att baka en nougatkladdkaka som jag har varit sugen på länge. Riktigt smarrig blev den även om jag trodde att den skulle smaka mer nougat än vad den gjorde då jag tog i mer än 200 gram nougat.
 
När det gäller kladdkaka finns det dock ingen som slår den som en av mina bästa vänner gör. Varje gång jag och maken äter kladdkaka brukar vi säga att den är god men att den inte slår Marras. Så även den här gången.
 

Ca 12 bitar

Variera mängden nougat efter hur mycket nougatsmak du vill ha på kakan. Smeten kan blandas i samma kastrull som smöret smälts i.

100 g smör
100–200 g nougat (beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha)
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.

Recept från tidningen Hembakat

C by Caroline ❤️

Åh vad gott! :)

Svar: Det var det :) Försvinnande gott.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress