- 125 g rumsvarmt smör
- 1,25 dl socker
- 2 ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Saften av mosade frysta hallon
- 115 g rumsvarmt smör
- 1,25 dl socker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,75 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 100 g mörk choklad
- 50 g smör
Gör så här
Hjärtat:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång ugnsform.
Vispa smör, socker och ägg luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Tillsätt saften från mosade frysta hallon. Häll smeten i formen och grädda i cirka 50 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.
Stjälp upp kakan. Dela kakan i sju delar. Använd en pepparkakshjärtform (ca 7 cm) och stansa ut hjärtan ur varje del. Lägg alla hjärtan på ett fat och ställ i frysen cirka 30 minuter.
Chokladkakan:
Diska ur formen och smörj och bröa den igen. Vispa smör, socker, ägg och vaniljsocker till en luftig massa. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Rör till en slät smet.
Bred ut ett tjockt lager chokladsmet på botten av formen och täck sidorna med smet. Ställ ner alla hjärtan tätt tillsammans så de stöttar varandra. Skeda över resten av chokladsmeten över hjärtan, se till att de är helt täckta med smet. Grädda kakan i cirka 45 minuter, känn med sticka att kakan är klar.
Dekoration:
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och rör ned smöret. Låt den svalna något och bred över kakan.
Så himla fint ju! :D