Jag fortsätter att testa rabarberrecept och i dag blev det en rabarberkaka med mandelmassa. Riktigt, riktigt god blev den och jag åt just upp resterna till kvällsmat. Kanske inte så jättenyttigt men vad sjutton, det är ju lördag.
 
 
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
100 gram smör
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk potatismjöl
150 gram mandelmassa
150 gram rabarber
smör och ströbröd till formen
   
Gör så här
1.    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2.    Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
3.    Smörj och bröa en form, cirka 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
4.    Dela rabarberna i centimeterstora skivor, blanda med potatismjöl. Tryck sedan ner bitarna i smeten.
5.    Riv mandelmassan grovt och strö över kakan.
6.    Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Servera med glass eller vaniljvisp.  

Anonym

Och när ska smöret i kakan och hur? Smält eller hyvlat över?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress