Att ordna barnkalas är väldigt rolig men det är lätt att dras med i den kalashysteri som råder numera och då kan det bli både dyrt och inte så särskilt miljövänligt. Man kan dock fixa ett fint och inte allt för dyrt kalas med ganska enkla medel. När storebror hade sitt fyraårskalas med dinosaurietema för förskolekompisarna fixade jag mycket själv och ni hittar tipsa och länkar nedan.
 
Några allmänna tips för ett miljövänligare och billigare men men helt fantastiskt kalas hittar du här:
 
  • Använd vanligt porslin. Man behöver inte köpa papperstallrikar och muggar. Det kan räcka med någon fin servett istället.
  • Använd vanliga dukar. Ett tips kan vara att köpa vita lakan på exempelvis IKEA som man sedan alltid använder som duk när det är barnkalas.
  • Vill man ha fina flaskor istället för glas kan man spara på sig vanliga glasflaskor som man sedan dekorerar med något fin papper och sätter i ett sugrör.
  • Har man tillgång till en färgskrivare kan man skriva ut massor av roliga dekorationer från nätet i form av vimplar och annat. Pinterest är en outtömlig källa till inspiration.
Inbjudningskorten skulle föreställa dinosaurieägg men storebror tyckte mest att de liknade påskägg.
 
Till godispåsar använde jag dessa fina prickiga boxar som jag hade sedan tidigare. Men man kan även skaffa några enklare som man dekorerar. Jag skrev ut den fina dinosaurierna från Pregnancybabychild. 
Påsarna fyllde jag med ekologiska russinaskar, en ekologisk kexchoklad, ekologiska chokladägg och ekologiska gelédinosaurier.
 
De fina vimplarna skrev jag ut från Pregnancybabychild
 
Storebrors fina och helt giftfria dinosaurier som jag har köpt från Ekotjusigt fick ställa upp som bordsdekorationer. De fick varsin partyhatt dagen till ära. Dessa gjorde jag av lite mönstrat papper som jag hade hemma.
 
Glasflaskorna är Frosh-flaskor som jag har samlat på mig och sedan tagit bort ettiketten på. De dekorerades med etiketter från Pregnancybabychild och sedan stansade jag ut namnen med präglingsapparaten.
 
Fina snören och band passar utmärkt som bordsdekoration.
 
I lampan ovanför bordet hängde jag snören i olika former och storlekar. Bland annat några sådan där snören som man klipper bort från kläder man köper.
 
Servetterna, ballongerna och sugrören var bortsett från godiset några av de få saker jag köpte till kalaset. Ballongerna köpte jag på Panduro, sugrören från My perfect day och servetterna på COOP.
 
Dessa fina överraskningsägg är både eko och fairtrade och kommer från Ekologiska barnmatsbutiken. Min tanke var att jag skulle ta bort folien och lägga dem på ett fat som dinosaurieägg men barnen fick med sig dem hem oöppnade när de åkte istället. Insåg att det skulle bli choklad över hela huset annars och att det fanns risk att de blev ovänner om de fick olika saker i äggen.
 
Tårtan är superenkel att göra. Jag lade bara ett antal sandwishglassar staplade på varandra och dekorerade med vispad grädde och strössel. De söta små vimplarna skrev jag även dem ut från Pregnancybabychild.
 
Kalasets enklaste men effektfullaste och av storebror mest uppskattade inslag. Dinosauriespåren på trappan utanför huset. Dessutom det som var enklast att göra. Jag klippte bara ut dem i vanligt vitt ritpapper och tejpade fast dem.
 
 
angelicasvarld.blogg.se

Super fint! Va duktig du är!!

Svar: Tack!
Kikan

angelicasvarld.blogg.se

Super fint! Va duktig du är!!

Svar: Tack!
Kikan

Robex Lundgren

fint

Svar: Tack!
Kikan

Moa

Superfint! Kreativt och hyfsat billigt, smart! Även om jag tycker såna här piffiga temakalas också bidrar till kalashetsen en del. Vi kör på några ballonger, duk och "födelsedagståg" med ljus. Inbjudningarna skrivs på vanligt färgat papper. Klart :)

Svar: Håller helt med dig. Kan ju erkänna att det främst är mitt intresse för att pyssla som gjort att jag har dragit igång dessa kalas. Det är ju inte direkt sonen som tjatat sig till dem...
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress