Det har varit en riktigt bra måndag. Storebror plockade blommor till mig både på vägen till och hem från förskolan. Lillebror har varit som ett litet solsken hela dagen och jag fick ett mycket spännande erbjudande som jag glatt tackade ja till. Det sistnämnda får jag dock återkomma till längre fram.
 
När lillebror sov middag passade jag på att göra färdigt mina ekologiska och sockerfria smoothieglassar som jag påbörjade härom dagen när vi fick smoothie över. Jag älskar ju att göra smoothies och gör det nästan varje dag. Dessa glassar blev ljuvligt goda och båda barnen älskade dem. Storebror gillade dock inte chokladen men den åt jag gladeligen upp. Ni bara måste testa!
 
 
Du behöver:
 
Till smoothien:
Havremjölk
Två bananer
Ett paket frysta hallon
 
Till chokladen:
1 dl ekologisk kokosolja
2 dl ekologisk kakao (gärna raw)
3 msk agavesirap
Lite flingsalt
 
Börja med att göra smoothien. Blanda alla ingredienser och mixa dem. Häll sedan upp i glassformar och ställ i frysen ett par timmar. När det gäller chokladen blandar du alla ingredienserna när det är dags att avnjuta glassen. Kokosoljan brukar jag värma lite i micron så att den blir flytande. Ta ut glassarna och häll lite choklad över varje glass. Den stelnar ganska fort mot den kalla glassen. Blir det choklad över häller du bara upp den i små formar och ställer in i frysen så har du ett gäng härliga chokladpraliner. Ät och njut! Blir det glassar över eller om du vill göra färdigt dem och bjuda på vid senare tillfälle går det utmärkt att frysa dem igen med chokladen på.
Sara

De ser ju hur goda ut som helst, måste prova!

Svar: Do it!!
Kikan

a n n i k a

Mums och så fina glassar :D

Svar: Tack!
Kikan

FrökenTV, bloggen om tv och film

måste pröva

Svar: Do it! :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress