I går pysslade vi snabbt ihop den här spökljusslingan. Eller snarare var det så att jag lite lätt stressad slängde ihop den samtidigt som jag kollade så att lillebror inte fick tag i någon av storebrors legobitar som han sysselsatte sig med för stunden eller att han inte drog ut något farligt i skåpet med mina pysselsaker som han envist ville inventera. Ibland tror jag att det verkar som att jag sitter och pysslar med barnen i någon form av total harmoni men oftast finns det med någon form av stress i det hela och det är långt ifrån så perfekt som det kan låta. Många gånger vill ju jag helst göra på mitt sätt och ofta får jag tänka efter för vems skull är det egentligen som jag gör detta. Jag måste nog helt enkelt bli bättre på att pyssla med barnen på deras sätt och släppa det där med att jag vill att allt ska bli perfekt och precis som jag har tänkt mig.
 
Men i vilket fall som helst så blev storebror väldigt nöjd med spökljusslingan och även om han inte fick vara med i det moment som innefattade en vass kniv och själva ihopmonteringen så fick han måla ansikten på några av spökena. Nu hänger den uppe och han var noga med att tända den ikväll.
 
Vill du göra en egen så hittar du instruktionerna nedan.
 
Du behöver:
En led-ljusslinga (Jag använde mig av IKEAs Särdal med 12 lampor)
Pingisbollar
Vita servetter
Snöre (jag använde mig av de sidenband som sitter på kläder och som ska fungera som upphängare, ni vet de där man alltid klipper bort. Återbruk med andra ord! Men det fungerar ju lika bra utan snöre om man vill ha lite flygigare spöken)
Vass kniv
 
Skär ut ett kryss i varje pingisboll. Gör ett hål i servetten och trä den på lampan på ljusslingan, tryck sedan ner lampan i krysset på pingisbollen. Knyt fast ett snöre runt bollen. Måla ansikte på spöket.
 
 
Hanna

Vilka fina och roliga! Det här var verkligen ett pyssel i min stil :)

Svar: Tack! Kul och enkel att göra :)
Kikan

Anonym

Fin! 😃

Svar: Tack!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress