Här sitter jag med halsont som dök upp nu ikväll och försöker att kurera mig med ekologiska clementiner. Eller satsumas kanske det är. För mig är alla de där små gula citrusfrukterna clementiner men jag är i vilket fall som helst väldigt glad att jag har hittat ekologiska sådana varje gång jag handlat på coop senaste tiden. För jag älskar clementiner och äter mängder av dem varje år vid den här tiden.
 
I dag var storebror bjuden hem till en av sina bästisar som fyllde år och han var taggad till tusen. Han skulle vara där klockan 12:00 och med tanke på att han vaknade redan vid sex kan ni kanske räkna ut hur många gånger jag fick frågan om vi skulle gå snart. Vi passade på att göra ett litet halloween-pyssel som han fick ta med sig. Närmare bestämt en minimumiepinjata. Superenkel att göra och en rolig present att ge bort den här tiden på året. Vi fyllde den med godis men om man vill lägga i något annat går det alldeles utmärkt. Sedan är det bara att dra i snöret och godiset eller grejen ramlar ut.
 
Du behöver:
Pappersrulle
Ögon
Lim
Servetter
Snöre
Papperslapp
Penna
 
Gör så här:
Börja med att sätta papper över den del som ska vara uppåt på mumien. Fyll de sedan med det som ska vara innuti. (Vi proppade nog in godiset lite tight men tanken är att de ska ramla ur lätt när man drar i snöret). Sätt sedan igen botten med lite tunnare papper efter att du dragit ett snöre igenom. Knyt ihop snöret. Riv ut pappersremsor och vira runt rullen tills den är täckt. Klistra på ögonen. Fäst en lapp i snöret och knyt ihop och skriv något passande. Klart!
 
 
Ann-Louise

Jättesöta minimumier! :)
Jag har lyft ditt inlägg på http://myeveryday.se/

Ha en fin dag!
Hälsningar,
Bloggredaktionen

Svar: Tack fina!! Det är alltid så roligt att få hamna på My every day!!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress