21 oktober 2015

Gör spöken av löv

Pyssel

I dag har det varit en riktigt gråmulen dag och vi har knappt stuckit näsan utanför dörren. Storebror är inte på förskolan på onsdagar och jag brukar alltid försöka att hitta på något kul när vi är hemma tillsammans. Det är inte alltid så lätt att göra något tillsammans med en ettåring och en fyra och ett halvt åring så vi brukar passa på att pyssla eller bygga med lego när lillebror sover middag ute i vagnen. I dag gjorde vi spöken av höstlöv som vi plockade igår och målade vita. Sedan hängde vi upp dem med snören. Jag hade tänkt att ta in lite ris och hänga dem i men storebror tyckte att de skulle hänga i lampan och det blev ju faktiskt ännu bättre.
 
Jag är lite ambivalent till det här med halloween. Jag tycker att det är lite knäppt att kopiera en tradition från USA bara rakt av, kanske främst för att handeln ska tjäna pengar på prylar. Och hela grejen med att tigga godis eller skrämmas känns väl så där. Vi har ju påsk då barnen får klä ut sig och gå runt och dela ut påskbrev och få godis och det känns lite trevligare. Men samtidigt gillar jag alla möjligheter till pyssel och storebror älskar allt vad monster och spöken heter och har pratat om att vi ska ha halloweenfest ända sedan i mars. Vi gjorde till och med ett försök att odla egna pumpor i år men tyvärr gillade mördarsniglarna dem allt för mycket. Så i år får vi gå all in med utklädnad och pyssel här hemma i alla fall. Monstermat, läskigt godis, spöklika dekorationer och utklädd familj har storebror bestämt så vi andra får väl bara hänga på. Jag ska tydligen vara häxa och det kräver ju inte någon större förändring för min del. Ha! Ha!
 
 
Elisabeth Eriksson

Spöklöven var jättefina, väldigt dekorativa för att vara spöken! Kram mamma!

Svar: Ja, och roliga att göra :)
Kikan

coffeeandcupcake.blogg.se

Så gulligt ^^

Svar: Tack!
Kikan

Elin Engdahl

Hejsan! Vi har gjort en lista med de 10 bästa tipsen inför Halloween där vi tagit med ditt inlägg! :) http://blogg.se/article/2015/october/halloween-tips.html <- här är länken till den!

Ha en fin dag!
Hälsningar,
Bloggredaktionen

Svar: Jättekul att jag fick vara med på listan!! Kram!
Kikan

Hanna

Vilken kul idé!

Svar: Visst är det :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress